• Objavio: Ubod Kulture
  • Oct 09, 2021

Alba&Leo predstavljaju drugi singl s nadolazećeg “Adultish” EP-a: “Won’t Be Back Soon”.

**Alba&Leo **predstavljaju drugi singl s nadolazećeg “Adultish” EP-a: “Won’t Be Back Soon”. Radi se o delikatesnom popu snimljenom i produciranom u Londonu gdje su Alba i Leo proveli gotovo dvije godine, napajajući se raznovrsnim umjetničkim strujama londonske scene. Ipak, kreativna iskra često bi se dogodila tek kada bi se slegli dojmovi na povratku kući.

Alba je tako “Won’t Be Back Soon” skladala jednog ljeta u Hrvatskoj, pjevušeći za volanom na povratku s nastupa na jazz festivalu. U Alba&Leo aranžmanu s dvije akustične gitare pjesma je uskoro osvojila simpatije na londonskim nastupima te odnijela 2. nagradu na “Absolute Music Best Song Competition 2017”, u čijem su žiriju sjedili Frank Turner i Mungo Jerry.

Na studijsko izdanje pjesme je zatim svoj pečat ostavio nagrađivani producent Gerry Diver, brišući granice između akustičnog zvuka i elektronike te provodeći slušatelja kroz gotovo nestvarne glazbene pejzaže.

No, kako ni London nije uspio oteti Albu&Lea Rijeci, svoju fascinaciju tim nedokučivim gradom odlučili su prikazati i u spotu. Mladi redateljski team Nataše Antulov i Karla Čargonje uz talentiranu glumicu u usponu Doru Čiču, dohvatili su dašak te riječke nedokučivosti prizorima ulice koja se godinama oblikuje kolektivnim umjetničkim naletima.

Neuhvatljivost i neizvjesnost svakog budućeg trena je upravo ono čemu se divi ova pjesma. Podsjeća nas da nema smisla pretjerano “razbijati glavu” o nepredvidljivom, puno je slađe predati se tom neminovnom uzbuđenju.

“Don’t reach for Netflix to get some magic” pjeva Alba, ajmo jednostavno “brijati svoj film”.

Foto: Matej Grgić