• Objavio: Ubod Kulture
  • Nov 19, 2022

Album „Lišće prekriva Lisabon“ Električnog orgazma najprodavanije izdanje u Hrvatskoj !!

Jedan od najpoznatiih rock albuma ovih prostora, remasterirano „Lišće prekriva Lisabon“ grupe Električni orgazam, najprodavanije je izdanje u Hrvatskoj proteklog tjedna. Odlična prodajna prođa albuma idealna je najava za koncertnu promociju koju će bend odsvirati u zagrebačkoj Tvornici kulture 26. 11. 2022.

Album „Lišće prekriva Lisabon“ originalno je objavljen 15. 06. 1982. za Jugoton. Ove godine slavi svoj 40. rođendan za koji je dobio i remasterirano izdanje. Ovaj, drugi studijski album beogradske grupe sadrži ukupno 17 pjesama, odsvirala ga je jedna od najmoćnijih postava benda, a snimio Aco Razbornik u legendarnom ljubljanskom studiju Tivoli, u produkciji Tonija Jurija. Neprimijećen moderni klasik i ploča koja je izdržala protok vremena samo su neki od epiteta kojima je album opisao dugogodišnji glavni urednik Jugotona i Croatia Recordsa Siniša Škarica povodom objave reizdanja. Goran Martinac zaslužan je za remaster albuma, dok je likovno oblikovanje reizdanja napravio Darko Kujundžić. Uz 180- gramski crni vinil stižu i knjižica s tekstovima i fotografijama te bonus pjesma „Dokolica“ u svojoj dub verziji.

Ovog mjeseca, osim pjesmama sa slavljeničkog albuma Orgazam će publiku počastiti i svim rokenrol hitovima nastalim u čak 42 godine karijere. „Bejbe, ti nisi tu“, „Igra rokenrol, cela Jugolavija“, „Da si tako jaka“ ili „Seks, droga, nasilje i strah“ samo su neke od pjesama koje su obilježile njihovu iznimno bogatu diskografiju, kao i živote brojnih slušatelja diljem regije. Električni orgazam još uvijek tako jak izdržava test vremena i ponovno dolazi u Tvornicu kulture.

Ulaznice se nalaze u pretprodaji po cijeni od 100 kuna, dok će na dan koncerta koštati 120 kuna. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

SKC 1981 photo by Milan Dostanic


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.