• Objavio: Ubod Kulture
  • Nov 20, 2022

Američka indie senzacija Widowspeak premijerno 12.12. u Močvari!!

Sjajni brooklynski indie bend Widowspeak po prvi put dolazi u Zagreb. Mjesto svečanosti bit će Močvara, datum je 12. 12. Jer najbolji koncerti su ponedjeljkom. Kao posebna gošća nastupit će belgijska kantautorica Camille Camille! Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 100 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, a na dan će koštati 120.

Widowspeak je bend nastao 2010. godine, a čine ga ga Molly Hamilton (gitara, vokal) i Robert Earl Thomas (gitara). U samom početku benda s njima je bio i Michael Stasiak koji ih je kasnije napustio. Već u 08. mjesecu 2011. izdali su istoimeni album koji je imao sjajan prijem i kod publike i kritike. Njihov single “Harsh Realm” bio je jedan od soundtrackova u popularnoj seriji “American Horror Story”. Drugi album “Almanac” koji je svjetlo dana ugledao 2013. producirao im je Kevin McMahon koji je surađivao s bendovima Swans i Real Estate, a snimali su ga u staroj brvnari na rijeci Hudson. Nakon toga uslijedili su albumi “All Yours” (2015.), “Expect the Best” (2017.), “Plum” (2020.). Njihov posljednji i veoma hvaljeni album s 10 pjesama “Jacket” izašao je u 03. mjesecu ove godine te će ga bend promovirati ovom prilikom. Uzore Widowspeak prepoznaje u imenima kao što Yo La Tengo, Neil Young, Cowboy Junkies, Cat Power, negdje otprilike gdje se susreću estetika 60-ih i 90-ih. Svakako treba i poslušati njihov sjajan nastup na KEXP-u.

Camille Camille je belgijska kantautorica koja živi u Leipzigu. Svoju glazbu naziva melankoličnim i nježnim folkom inspiriranim prirodom, snovima, autorefleksijom, ljudskim odnosima kao i vječnim mijenjanjem pogleda na život. Gitaru je naučila svirati uz svoju majku, a od 18. godine svirala je i pjevala na engleskim ulicama gdje je brusila svoj talent, kao i vokalne sposobnosti te shvatila važnost iskrenog i pomalo sirovog odnosa prema slušateljstvu. Prošle godine je izdala svoj hvaljeni album prvijenac “Could you lend me your eyes”. Ovo će joj biti prvi nastup u Hrvatskoj pa svakako vrijedi doći u Močvaru 12. 12. i poslušati ju!

Foto: Hangtime Agency promo / Widowspeak by Alexa Viscius


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.