• Objavio: Ubod Kulture
  • Jan 27, 2023

Atmospheric pjesmom “Ja sam tvoje nevrijeme” kreće u novu glazbenu priču!!

Novo izdanje riječkog Atmospherica ‘Ja sam tvoje nevrijeme’ otvara novu glazbenu priču i donosi iskorak u njihovom zvuku kojim su zakoračili u stvarnje svog šestog studijskog albuma. Kreirali su zvuk nabijen atmosferom i ritmom, ostajući i dalje vrlo radiofonični. ‘Ja sam tvoje nevrijeme’ gradi se postepeno upotrebom efekta te polagano nestaje sa zvukom kišnih kapi. Pjesma je odmak od njihovih dosadašnjih radova, ali i dalje zadržava prepoznatljiv stil Atmospherica. Kao i prethodne, i ovu je napisao, skladao i aranžirao Lado Bartoniček, a izvodi je zajedno s Martinom Majerle. Iako u formi kraći, Ladini stihovi slikoviti su i evokativni, idealno uklopljeni u elektronikom oblikovanu zvučni kulisu.

Spot za pjesmu ‘Ja sam tvoje nevrijeme’ osmislila je i montirala riječka likovna umjetnica Jasmina Štefović, i realizirala tehnikom digitalnog slikanja na grafičkom tabletu. Likovno je oblikovan u kombinaciji apstraktnih i figurativnih elemenata koji se u nekim dijelovima spajaju s video snimkom gdje zvukovi i ritam glazbe poprimaju neobičnu, ali i bezvremensku dimenziju. Pjesmom ‘Ja sam tvoje nevrijeme’ uronite u novi zvuk Atmospherica kojim Lado nastavlja prezentirati svoju stvaralačku kreativnost, a rezultati njegovog neprekidnog glazbenog istraživanja uvijek i iznova garantiraju užitak slušanja.

Foto: Atmospheric promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.