• Objavio: Ubod Kulture
  • May 04, 2022

Bear Stone - Year Zero, nulto izdanje ljetnog festivala psihodelične rock glazbe!!

Dobrodošli na Bear Stone Festival, prvi takve vrste na našem području!!

Pod nazivom #YearZeroEdition ovogodišnje festivalsko izdanje je ograničenog kapaciteta i biti će besplatno za posjetitelje! U digitalni optjecaj ide samo 1000 ulaznica! Dostupne su putem Entrio platforme i to email prijavom (max. dvije po osobi) putem linka –> https://www.entrio.hr/event/bear-stone-festival-year-zero-11209

Vedran Bozicevic Photography

Audio-vizualni doživljaj, međunarodno okupljanje putnika i plemena u hrvatskoj divljini. Dva dana psihodeličnog, stoner, desert, fuzz, teškog rocka, elektroničke i eksperimentalne glazbe uz prateći glazbeni program, DJ-eve i Jam stage. Zapanjujući krajolici, fantastične psihodelične umjetničke instalacije i projekcije oblikovati će jedinstveno festivalsko iskustvo i natjerati vas da preispitate stvarnost.

Festival će ugostiti 12 bendova! Potvrđeni headlineri i co-headlineri su MARS RED SKY (FR), BLACK RAINBOWS (IT), ACID MAMMOTH (GR) i MOTHER VULTURE (UK). Sva četiri benda po prvi će put u Hrvatskoj imati svoje ekskluzivne i premijerne nastupe. Uz njih još nastupaju jaka domaća imena SHE LOVES PABLO (Zg), STONEBRIDE (Zg), DALIBOROVO GRANJE (Međimurje), JASTREB (Zg), ACHACHAK (Sinj), WIZARD OF STONE MOUNTAIN (St), ARISES (Zd) i POMELO CHESS SOCIETY (Ri).

Festival se održava u Donjem Primišlju (Hrvatska) na lokaciji koja oduzima dah, tik uz rijeku Mrežnicu koja je sa svojom prepoznatljivom smaragdnom bojom poznata kao jedna od najnetaknutijih rijeka u Hrvatskoj. Ujedno, i mjesto održavanja svjetski poznatog festivala trance elektroničke glazbe Mo:Dem (Momento Demento).

Artwork by Bicicleta Sem Freio

Bear Stone Festival se nalazi u kanjonu Mrežnice i potpuno je okružen šumom. I šuma i rijeka ono su što mjesto festivala čini dijelom prirode u svom najosnovnijem i netaknutom obliku. Mjesto festivala udaljeno je 15 minuta vožnje od gradova Slunja i Ogulina sa svake strane, 45 minuta vožnje od svjetski poznatog nacionalnog parka Plitvička jezera, sat vremena vožnje od glavnog grada Zagreba, a sat i pol od Jadranskog mora.


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.