• Objavio: Ubod Kulture
  • Nov 16, 2023

Bagremov Med je autorski sastav iz Beograda koji čine bubnjar Nemanja Terić, gitarista i prateći vokal Bojan Ristić i basista i glavni vokal Strahinja Popović – koji predstavljaju svoj debi album, kao i nastup u Elektropioniru. Bend je duži niz godina predstavljao sebe u drugoj postavi, kao i pod drugim imenom, da bi se nakon jednog nastupa u Pirotu 2019. godine vratio u Beograd kao Bagremov Med. Karakteristično za zvuk ovog benda je to što istražuje sve aspekte rok muzike iz perioda šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Na sedmom Bunt rok festivalu osvojili su drugo mjesto, a iste godine zasvirali su i na mnogim festivalima među kojima su se našli Beer Fest, Zaječarska gitarijada, Malom, kao i mnogi drugi. Gradeći svoju autentičnost, bend je nekoliko godina skupljao i radio na materijalu koji se našao na njihovom prvijencu. U suradnji s izdavačkom kućom Kontra, ovo nadolazeće izdanje ima za ideju predstavljanje članova kroz 11 pjesama, snimanih uživo u studiju Digimedia, dok su samo određene numere obogaćene naknadno snimljenim instrumentima. Zaslužni za miks, master i produkciju su Marko Mitrović i Aleksa Račić, dok je vizualna rješenja za omot radio Marko Marković.

Doživjeli smo paralizu sna, ali nismo razmišljali o pjesmi u tom momentu. Paraliza sna je pakao, ali samo treba otvoriti oči, što je neki put najteže. To je horor pjesma, iako zaobilazimo metal koji je glavni predstavnik ovog žanra i stvaramo pod utjecajem rok muzike iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih. Danas se teži ka čistom i isproduciranom zvuku koji je previše sterilan, a mi jurimo prirodniji, sirov zvuk, kao onaj s ploče u kome se osjeća ljudski faktor – izjavili su o albumu članovi benda Bagremov Med.

Bagremov Med se u stvaranju muzike ne vodi jednom temom, iako je ljubav nešto što se provlači kroz sve pjesme. Pjesme “Paraliza Sna” i “Mali Čovek” su pjesme koje se bave temom individue u današnjem društvu i njegovoj ulozi. Bagremov Med će svirati koncert u Elektropioniru u subotu 18. 11. a karte u pretprodaji mogu se uzeti u samom Elektropioniru po cijeni od 500 RSD, a na dan događaja od 800 RSD.

Foto: Bagremov Med promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.