• Objavio: Ubod Kulture
  • Jan 24, 2023

Contra singlom “Pričala si mi” najavljuje debitantski album “Sunce izlazi na zapadu”

Virovitički punk-grunge-rock bend Contra predstavlja novi singl i videospot “Pričala si mi”, kojim najavljuju debitantski album “Sunce izlazi na zapadu”. Riječ je o direktnom omažu ljubavnog odnosa dvoje ljudi iz muškog pogleda na voljenu osobu u svakodnevnim situacijama, koje svi više manje prolazimo. Pjesma je snimljena u zagrebačkom “Studio Depth” uz producentsku palicu Filipa Sertića, koji potpisuje i miks i mastering. Autor glazbe i teksta je Matej Mihelčić, a za aranžman kompletnog zvuka su zaslužni svi članovi benda.
Produkciju i montažu dinamičnog videospota potpisuje Matija Turkalj. Spot je snimljen u Virovitici u jesen 2022 godine, na mnogo lokacija unutar samoga Grada Virovitice, za koje je sama Contra zaključila da bi najbolje prikazale standardnu sliku odnosa ljubavi i ljutnje zaljubljenog para, u kojoj muški dio osobnosti “rinta” i trudi se, a s druge strane nastaju odnosi i polemike u samoj kolotečini ljubavnog mozaika. Uz članove benda u spotu glume Tomislav Ivačić i Darija Modrić.

Contra je nastala 2001. godine u Virovitici. Osnivači prve postavu su Tona, Miha, Gogs, Kugler i T. Moslavac. Proizašli iz druženja u Muzičkoj školi, kao mlađahni dječaci, tada snimaju svoj prvi demo audio uradak nazvan “Express!”, s motom: “Budi ono što jesi!”. Proizašli su iz punk-grunge-rock okružja i snimali sve tadašnje nastupe kao dokazni materijal osobnih utiska u vremenu. Spletom okolnosti, zamrznuli su svoj rad na dvadeset godina. U nastaloj pauzi, članovi benda nastupali su svirajući s mnogim glazbenicima i sastavima - Exer, Sjene, Norman, Lazy, Progress, Spoty Mug… I mnogi drugi.

U zimu 2021. godine, odmrznuli su svoje ideje i nastavili put kojim su davno krenuli, napravli reunion i to kao četveročlani bend. Na početku reuniona Contre, Goran Bem kao bas gitara, a kasnije ga zamjenjuje Vedran Halužan. Ulaskom u novo doba, sam zvuk i identitet benda dobio je na široj dimenzijskoj dioptriji, objedinjenoj u ultra pjevnim tekstovima te direktnim, brzim i pitkim sinkopama melodičnog zvuka. Kao i prije, moto banda ostaje isti: Budi to što jesi - Be Yourself ! Dugoočekivani debitantski album “Sunce izlazi na zapadu” najavljen je aktualnim singlom i spotom “Pričala si mi”, a bit će objavljen u veljači tekuće godine.

Foto: Contra promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.