• Objavio: Ubod Kulture
  • Nov 19, 2022

Daleka obala u Tvornici kulture predstavlja novi album ‘‘Kao sad’’!!

Jedan od najuspješnijih rock sastava u povijesti hrvatske glazbene scene od samog osnutka 1985. postao je svjetski prepoznatljiv brand kroz nevjerojatan niz uspješnica u kojima su ispreplitali moderan blues-rock zvuk i dalmatinske elemente te se početkom ‘90ih etablirao kao ambasador urbane dalmatinske kulturne scene. Prkoseći godinama koje su s početkom novog milenija proveli stvarajući i svirajući odvojeno, ekspanzija uspjeha benda nastavlja se od 2020. na krilima nove kreativne i sviračke energije okupljenih članova originalne postave benda: Zoran Ukić na bubnjevima, gitarist Jadran Vušković te basist Boris Hrepić, uz novog frontmana Jakšu Kriletića Jordesa i neizostavan blagoslov Marijana Bana.

Nakon velike turneje koja je obilježila 2022. i obuhvatila nezaboravne nastupe u zagrebačkom Domu sportova te na splitskim Gripama, Daleka obala spremna je u suradnji s matičnom diskografskom kućom Dancing Bear ovu sjajnu koncertnu godinu zaokružiti prvim studijskim albumom nakon dva desetljeća i to 25. 11. 2022. Novi album pod naslovom ‘‘Kao sad’' prigodno će predstaviti dva tjedna kasnije, na velikom koncertu u Tvornici kulture 09. 12. 2022.

Nema sumnje da su ga fanovi s nestrpljenjem očekivali nakon prvih najavnih singlova u kojima smo imali prilike uživati posljednje dvije godine po njihovom povratku na scenu. ‘‘Lipi dani’’, ‘‘Od tebe ća’’, ‘‘U reggaeu je spas’’, ‘‘Rođendan, Božić i Nova godina’’, ‘‘Cvijet’’, naslovna ‘‘Kao sad’’ osvojili su radijski eter i slušatelje, a iščekivanje je kulminiralo emotivno nabijenom i kompleksnom baladom “Ni ti a ni ja’’ koja je debitirala na prestižnoj listi HR Top 40 i po prvi put predstavila Jakšu Kriletića Jordesa kao jednog od autora Daleke obale. Omiljeni dalmatinski rock sastav tijekom ove koncertne godine svojim sviračkim žarom vratio nas je u doba najboljih svirki. “Tonka”, “Roza”, “Morska vila”, “Noć je prekrasna”, “Ruzinavi brod”, “Osamdesete” samo su dio bogate diskografske povijesti benda, a publika ih je gotovo dvadeset godina čekala zapjevati uživo s bendom.

Ta opipljiva veza Daleke obale i njihovih fanova posebno je došla do izražaja u nedavno objavljenoj live verziji svevremenskog hita “Noć je prekrasna (Dom sportova 2022)”, pjesme koju je Daleka obala izvela kao krunu spektakularnog nastupa u Domu sportova i koja je u novom kreativnom i sviračkom ‘‘buđenju’’ Daleke obale postala svojevrsni sinonim sjajne svirke i sinergije s publikom. Objavom ove pjesme, koja zaista nikada nije zvučala bolje, Daleka obala i Dancing Bear su krajem ljeta najavili i istoimeno koncertno izdanje na CD-u i DVD-u koje ćemo s veseljem dočekati u narednim mjesecima.

Daleka Obala u Velikom pogonu Tvornice kulture izvest će najveće hitove iz najsjajnijih razdoblja svoje karijere i podsjetiti sve zašto i kako su postali i ostali tako veliki. Ulaznice se nalaze u pretprodaji po cijeni od 110 kuna, dok će na dan koncerta koštati 130 kuna. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

Daleka obala u Domu sportova, foto: Josip Marković


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.