• Objavio: Ubod Kulture
  • May 24, 2023

Dugo najavljivani album “Live in Beograd” legendarnih Divljih jagoda konačno je objavljen. Povodom toga Jagode predstavljaju i live verziju evergreena “Jedina moja” koji se nalazi na popisu od 30 pjesama predstavljenih na ovom izdanju. Kako je set-lista za taj koncert pravljena zajedno s “Jagodarima” (fanovi benda), onda je bilo očekivano da većinu od 30 numera čine hitovi kao što su “Marija”, “Let na drugi svijet”, “Autostop”, “Kap po kap”, “Zauvijek tvoj”, “Mojoj ljubavi”, “Motori”, “Šejla” i ostali. Na povijesnom koncertu gostovali su legendarni Tifa i pjevač grupe Osvajači, Čipi. U protekloj godini nizom slavljeničkih koncerata Divlje jagode su obilježili 45 godina postojanja. “Live in Beograd” održan 8. listopada 2022. u beogradskoj MTS dvorani bio je jedan od koncerata na toj slavljeničkoj turneji. U suradnji s Croatia Recordsom ovaj spektakl je ovjekovječen dvostrukim CD i Blu-Ray izdanjem i dvostrukim vinilom. Zele Lipovača: “‘Live in Beograd’ je točno ono što smo čekali sve ove godine. Mislim da će sada i zadnjem muzičkom laiku biti potpuno jasno da Divlje jagode podjednako pripadaju Balkanu kao i Zapadu. Mi smo na koncertu ‘Live in Beograd’ poklonili publici, u pravom smislu toga izraza, doslovno zadnji atom snage, uložili smo sve što smo znali i što smo mogli. Publika je zauzvrat, ne štedeći se niti jednoga trenutka, dokazala da su im Jagode u srcu.”

Mix i master za album radio je Zoran Švigir Švigi. Dizajn je djelo kultnog grafičkog dizajnera i umjetnika Igora CC Kelčeca koji je već desetljećima uz Divlje jagode, ali i osnivača benda Zeleta Lipovaču. Iako na YouTubeu postoje stotine live snimaka njihovih koncerata, ovo je prvo službeno izdanje jednog koncerta Divljih jagoda na nosaču zvuka. Dvostruki CD “Live in Beograd” možete kupiti po cijeni od 13,50 eura na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na webshopu. Kako je riječ o koncertu koji je zaista odjeknuo u regiji, ovaj proizvod će biti dostupan i u shopu Jugotona u Beogradu.

Foto:  Nenad Tubić Wood


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.