• Objavio: Ubod Kulture
  • Nov 21, 2022

Električni orgazam donosi ekskluzivan slavljenički koncert u Tvornicu kulture!!

Električni orgazam ove jeseni svira tri ekskluzivna koncerta posvećena reizdanju albuma „Lišće prekriva Lisabon“. Mini turneja počela je svirkom u Novom Sadu 19. 11., a slijede je nastupi u zagrebačkoj Tvornici kulture 26. 11. te beogradskom Domu omladine 19. 12. Bend je najavio tri posebna i po mnogočemu drugačija koncerta, a onaj koji publiku očekuje u Zagrebu sljedeće subote posebno se ističe jer će biti zabilježen kamerama CMC-a.

Jedan od najvažnijih rock albuma ovih prostora, Lišće prekriva Lisabon doživio je svoje luksuzno vinilno reizdanje povodom 40. godišnjice objave, a dva se tjedna za redom našao na top listi Hrvatske diskografske udruge najprodavanijih domaćih albuma u Hrvatskoj. Frontmen benda Srđan Gojković Gile u intervjuu za Remix Press rekao je kako je po njegovom mišljenju to jedan od četiri najvažnija i najbolja albuma benda. U vrijeme kad je izdan, bio je toliko ispred svog vremena da na neki način očekujem da će ga publika u današnje vrijeme mnogo lakše shvatiti i prihvatiti.

On i danas zvuči moderno i suvremeno, naročito ovaj novi remaster koji je zaista odličan. Iznimno, ovaj će koncert u Tvornici biti koncipiran tako da će bend izvesti skoro pola hvaljenog i dosad rijetko izvođenog albuma, a na koncertu se očekuju i neka posebna iznenađenja. Gile je najavio kako će prva polovica nastupa biti posvećena bezvremenskom slavljeničkom albumu, dok će druga polovica biti rezervirana za najpoznatije i najvoljenije pjesme iz čitave karijere Električnog orgazma. Publika će tako moći čuti pjesme poput Četvoro, Pođimo, ili Leptir ali i hitove kao što su Igra rokenrol cela Jugoslavija, Da si tako jaka, Konobar, Debela devojka ili Bejbe, ti nisi tu.

Da ovaj dugoočekivani koncert ostane trajno zabilježen pobrinut će se CMC koji će snimati audio i video, za moguće live izdanje. Osim ovogodišnjeg uspješnog reizdanja albuma Lišće prekriva Lisabon početkom sljedeće godine bend planira ponovno izdati album Warszava izvorno objavljen 1982. godine, a do kraja 2023. i drugi box set koji će sadržavati narednih šest albuma. Podsjetimo, prvi je set Original Album Collection objavljen 2019. godine, a na njemu su se našli albumi Električni orgazam, Lišće prekriva Lisabon, Les Chansones Populaires, Kako bubanj kaže, Distorzija te Braćo i sestre. Također, bend na proljeće planira otići na turneju po Engleskoj, Irskoj i Nizozemskoj. Ali prije toga, igra rokenrol u Tvornici kulture.

Električni orgazam Lišće Prekriva Lisabon fotke Dragan Papić 1982


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.