• Objavio: Ubod Kulture
  • Jan 27, 2023

XIT izglasan u top pet festivala na svijetu!!

EXIT je izglasan za 5. festival svijeta, objavio je jedan od vodećih svjetskih glazbenih medija DJ Mag! Više od 100.000 ljudi iz cijelog svijeta glasalo je za svoje omiljene festivale, a EXIT se našao ispred gigantskih događaja kao što su Glastonbury, Coachella, Burning Man, Lollapalooza, Sziget, Awakenings i mnogi drugi! Glasanje za najbolje festivale je trajalo od 5. do 26. listopada 2022. godine. Na 1. mjestu je belgijski Tomorrowland, slijede američki Ultra Music i EDC Las Vegas, potom britanski Creamfields North. Veliki značaj ovog priznanja je u tome što dolazi baš od čitatelja uglednog DJ Mag-a, čije liste Top 100 festivala, Top 100 DJ-eva i Top 100 klubova predstavljaju industrijski standard, pogotovo u elektronskoj muzici.

„Ovim priznanjem se još jednom potvrđuje globalni ugled Exita, koji već više od dva desetljeća slovi za jedan od najprestižnijih festivala na svijetu. Posebno je značajna činjenica da je lista formirana isključivo glasovima publike širom planeta“, izjavio je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

Zato ne čudi kako su festivali koji su se našli ispred najvećeg regionalnog festivala posvećeni isključivo elektronskoj glazbi, dok EXIT već više od dva desetljeća njeguje multižanrovski pristup. Jedno od glavnih obilježja po kojima je EXIT poznat u diljem planete je famozna Dance Arena, koja vrijedi za vodeću scenu elektronske glazbe na svijetu. Veliki doprinos daju i No Sleep Novi Sad pozornica, koja je dobila i svoj višestruko nagrađivani festival, kao i niz manjih bina koje promoviraju elektronsku muziku. EXIT je do sada ugostio najuzbudljivija imena elektronske scene u posljednjih 20 godina, a mnogi od njih se redovito nalaze na DJ Mag-ovoj listi najboljih DJ-eva. Na DJ Mag-ovoj festivalskoj listi se, osim Exita, našlo i nekoliko festivala iz regiije, kao što su Untold, Hideout, Sonus, Ultra Europe. Ovogodišnji rezultati glasovanja objavljeni su poslije trogodišnje pauze, a EXIT je na DJ Mag-ovoj listi bio i 2019. godine.

Ovaj britanski magazin s dugom tradicijom osnovan je kao mjesečnik posvećen elektronskoj glazbi, a spomenute liste su njegov zaštitni znak.

Foto: EXIT Photo Team


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.