• Objavio: Ubod Kulture
  • Sep 03, 2023

EXIT Soundscape, diskografska kuća u sklopu sveobuhvatnog centra za razvoj talenata EXIT Echosystem, upravo je lansirala svoje debitantsko izdanje! U pitanju je singl „Universe“ koji potpisuju jedan od najuspješnijih producenata u svijetu elektronske glazbe Space Motion i američka pjevačica JES, poznata po suradnjama s nekim od najvećih svjetskih zvijezda. Ova traka je i prije samog izlaska privukla veliku pažnju jer ju je na Tomorrowlandu zavrtio Like Mike, a Armin van Buuren ubacio u svoj slušani podcast “ASOT”. Zbog povezanosti koju sjajni novosadski producent i DJ Space Motion ima s Exitom, naziv “Universe” nosi ime teme nedavno završenog festivala, dok je videospot sniman baš na Dance Areni.

*„Ponosni smo na uspjeh koji je Space Motion postigao kroz godine na svjetskoj glazbenoj sceni, uspješno se natječući s najvećim producentima. Kao festival koji je u samom svjetskom vrhu više od dva desetljeća, znamo koliko je to zahtjevno i koliko je ulaganja i požrtvovanja potrebno. Zato nam je veliko zadovoljstvo što smo odlučili udružiti snage i kreirati put kojim će mnogi drugi talenti s ovih prostora imati priliku doći do uspjeha na globalnom nivou“ *izjavio je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

O uspjehu Space Motiona najbolje govori činjenica da je osvojio prvo mjesto Top 100 Beatportove liste! Osim toga, prošle godine zauzeo je visoko drugo mjesto na Beatportovoj listi najboljih artista i to u jednom od najpopularnijih muzičkih žanrova - melodic technu! Ispred njega našao se jedino dvojac Artbat, dok je iza sebe ostavio brojne velikane kao što je Solomunova izdavačka kuća Diynamic. Space Motion našao se i na visokom trećem mjestu afro house liste.

„Jako sam uzbuđen jer je moje novo izdanje ujedno i debi izdanje za Exitovu izdavačku kuću EXIT Soundscape. Posebno zadovoljstvo mi predstavlja činjenica da i festival i ja dolazimo iz Novog Sada, tako da je ovakav tip suradnje bio nekako i očekivan. Također, reakcija publike i kolega iz glazbene industrije govore mi da će izdanje biti zaista uspješno i dugovječno“ izjavio je ovom prilikom Space Motion.

Trance diva JES koja se nalazi na ovoj traci sa Space Motionom, u svojoj karijeri je radila s brojnim poznatim imenima svjetske elektronske scene kao što su Tiesto, Paul van Dyk, Gabriel & Dresden i brojni drugi, a čak tri puta bila je nominirana za Grammy. Dva puta u kategoriji „Best Dance/Electronic Album“ i jednom za „Best Remixed Recording“ za pjesmu „Hold On.“

Kolaboracija između Space Motiona i Exita predstavlja još jednu u nizu uspješnih suradnji regionalnih brendova, dok je EXIT Soundscape izdavačka kuća podigla sve na još viši nivo sklopivši partnerstvo s globalnim digitalnim distributerom Paradise Worldwide, koji kroz glazbenu distribuciju, digitalnu strategiju i izdavaštvo surađuje s brojnim izvođačima i izdavačkim kućama širom svijeta. Singl Universe dostupan je na platformama Apple Music, Spotify, Deezer, Beatport, Traxsource i Juno Download.

EXIT Echosystem osnovan je s ciljem da perspektivnim i talentiranim glazbenicima s ovih prostora i šire pruži sveobuhvatnu podršku i šansu da razviju uspješne karijere, kroz label, artist menadžment, booking, mentorstvo, ali i suradnju s vodećim svjetskim glazbenim zvijezdama i agencijama, a u sklopu iste platforme, pokrenuta je i izdavačka kuća EXIT Soundscape.

Foto: Space Motion & JES Universe promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.