• Objavio: Ubod Kulture
  • May 25, 2022

Gabriel - novo je kantautorsko ime na alternativnoj hrvatskoj indie sceni!!

Gabriel - novo je kantautorsko ime na alternativnoj hrvatskoj indie sceni!. ‘Slijepi čovjek’ je prvi singl s nadolazećeg istoimenog konceptualnog EP-a koji obrađuje temu introspekcije. U novom singlu Gabriel je ugostio Maju Kolarić koja je poznata po radu u mnogim sastavima poput EoT-a, Me as Well-a itd. Na nadolazećem EP-u radili su i snimali mnogi poznati glazbenici kao što su: Berislav Blažević (Parni valjak, Majke), Mario Rašić (Majke, Aftershock, Balkan Zoo), Mario Klarić i Davorin Silađi. Za mix i master novog singla zaslužan je Marko Turkalj, a spot su producirali, snimili i montirali Marko Kekić, Tajana Bakota te Marko Turkalj.

‘Izuzetna mi je čast raditi i mogao sam samo sanjati ovakvu postavu na EP-u, to su sjajni ljudi puni podrške. Jako mi je drago da je u ovom singlu i Maja tu koja je dala novu dimenziju pjesmi. Veselim se reakcijama i jedva čekam otkriti sve što se sprema u budućnosti.’ – izjavio je Gabriel.

Gabriel Janković svoj glazbeni započinje u Karlovcu u glazbenoj školi svirajući violončelo šest godina. Ubrzo nakon autorski izričaj testira u nekoliko bendova karlovačke scene, a 2019. objavio je prvi samostalni singl na engleskom jeziku “Little sign”. Singlom “Slijepi čovjek”, Gabriel prvi put predstavlja pjesme na hrvatskom jeziku. Talent za autorski radi i glazbu koji posjeduje ne čudi obzirom da se radi o sinu prvog pjevača Divljih jagoda - Tonija Jankovića što sigurno potvrđuje kako ćemo od Gabriela još mnogo toga čuti i u budućnosti.

Gabriel promo photo Filip Romac


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.