• Objavio: Ubod Kulture
  • Nov 16, 2022

Garažni rock duo Djeca u Tvornici kulture promovira debitantski album!!

Garažni rock duo DJECA! promovirat će svoj, upravo objavljeni, debitantski album “KAD ČUJEŠ OVAJ ZVUK” u Tvornici kulture 14. 01. 2023. godine. Bruno Žabek i Benjamin Mjeržva svoju su potrebu za stvaranjem buke pretvorili u dvočlani autorski rock projekt. Nakon što su savladali sve prepreke koje su im se našle na putu, svoju su trogodišnju glazbenu viziju počeli ostvarivati u prvoj polovici 2022. godine kada su svoj žestoki zvuk predstavili singlovima Ti imaš sve i Seljačka buna. Album prvijenac „KAD ČUJEŠ OVAJ ZVUK“ objavili su 11. 11. i za njega kažu da je pretežito divlji, na momente inspiriran prljavim hip hop grooveovima s jednom opasnom diskosynthljubavnom pjesmom Želim s tobom sve na kojoj su surađivali s Anjom Papom i Lukom Vidovićem iz sestrinskog benda pocket palma. Album su snimili u RSL Production Studiju u Ljubljani uz pomoć Bojana Pahljine i Damira Rončevića, dok miks i master potpisuje svestrani eklektični glazbenik Niko Potočnjak. Uz album, isti su dan objavili i svoj treći singl Kuća straha koji prati prigodan spot.

Nakon što su nastupom na festivalu Brijačnica debitirali na pozornici Velikog pogona te svojim glasnim i energičnim nastupom oduševili i publiku i kritičare, u 01. mjesecu će imati priliku predstaviti se u punom sjaju. Koliko god nam je studijska produkcija zanimljiva i zabavna, koncerti nam omogućuju da se u potpunosti izrazimo i stvorimo eksploziju zvuka o kojoj smo toliko ovisni. Osovinu zvuka DJECE! čine neukrotivi bas i bubanj koji su stopljeni s ambijentalnim, mračnim i distorziranim synthevima te napadnim i melodičnim vokalima, a zajedno pružaju nezaboravno izvantjelesno iskustvo. Na svojim koncertima očekujemo obožavatelje prljave i bahate glazbe, nepredvidljivosti i spontanosti. Za promociju albuma KAD ČUJEŠ OVAJ ZVUK u Tvornici kulture pripremamo zvučnu eksploziju koja će izmasirati unutarnje organe i oživjeti duh publike, najavljuju Benjamin i Bruno. Uz razoran bas i bubanj ovog dvojca, matrice će na live nastupu zamijeniti Anja Papa i Luka Vidović.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 45 kuna u pretprodaji ili 65 kuna na dan koncerta. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili na Entrio.hr.

Foto: DJECA promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.