• Objavio: Ubod Kulture
  • Nov 15, 2023

Nakon što je početkom godine održao promociju debitantskog albuma ,,KAD ČUJEŠ OVAJ ZVUK" i rasprodao Mali pogon, garažni rock duo DJECA! vraća se u Tvornicu kulture. Divlja ritam mašina ponovno proizvodi buku u Šubićevoj u subotu, 20. 1. 2024. godine.

Bruno Žabek i Benjamin Mjeržva prošle su godine objavili album prvijenac ,,KAD ČUJEŠ OVAJ ZVUK" i široj publici predstavili svoj svježi autorski rock projekt. U siječnju 2023. godine uslijedio je njihov prvi solo koncert, promocija albuma u rasprodanom Malom pogonu Tvornice, a nakon toga bend je nastupio na brojnim domaćim festivalima kao što su Zagreb Beer Fest, Dani Piva Karlovac, Fibra festival u Splitu, festival Modro i zeleno u Makarskoj, Edge festival u Tvornici te brojni drugi. Osim što su osvojili srca i uši publike i kritike, žestoki prvijenac priskrbio im je i veliku titulu Rock&Off izvođača godine kao i nominaciju za Veliki prasak godine. Posljednji su, četvrti singl s albuma uz prateći videospot objavili u svibnju. Pjesma ,,Želim s tobom sve" nastala je u suradnji s Lukom Vidovićem i Anjom Papa iz sestrinskog benda pocket palma, a izdvojila se i kao jedan od definitivnih favorita publike. Anja i Luka čine i stalni i neodvojivi live postav benda DJECA! te nadopunjuju njihovu moćnu formu basa, bubnja i vokala.

DJECA! su dokazala da je rokenrol još uvijek živ i to u svježoj formi. Njihov je minimalistički, ali moderan i razoran zvuk garažnom rocku dao novi identitet. Benjamin i Bruno svoju su potrebu za stvaranjem buke pretvorili u mračne, distorzirane i prljave zvukove basa i syntha sjedinjene s melodičnim, ali glasnim vokalima i iskrenim stihovima. Izdržljivi, neobuzdani i neukrotivi, svojim scenskim nastupom i nezaustavljivom energijom tresu koncertne prostore. Pobunjeničke i divlje Seljačka buna, Bunt, Energija svojim sirovim zvukom osvajaju čak i izbirljive uši.

U prvom mjesecu 2024. godine mlada rock atrakcija DJECA! ponovno osvaja publiku u Tvornici, trga vratove i kičme, ali i tjera na Pokret. Godinu dana od uspješne promocije prvijenca mlade rokenrol snage zakazuju još jedno koncertno rokanje sa zagrebačkom publikom.

Ulaznice po early bird cijeni od 8 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznice iznosit će 10 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 12 eura.

Foto: DJECA! promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.