• Objavio: Ubod Kulture
  • Feb 29, 2024

**Gustafi **i štala u Boogaloou? Pa to je kao kad se kaže dobar dan ili izvolite. Štala svih štala! I još sv. Patrik? To se ne smije propustiti. Datum za pribilježiti u rokovnike i pametne mobitele je 16. 3. subota. Pretprodajna cijena ulaznica je 15 eura, a mogu se kupiti preko sustava Entrio i na njihovim prodajnim mjestima. Na ulazu će koštati 18 eura ako ih ostane. Uskoro će biti objavljeno i ime predgrupe.

Gustafi su glazbeni sastav kojeg su 1980. u Vodnjanu osnovali Edi i Vlado Maružin, Čedomir Mošnja, Igor Arih i Livio Morosin pod imenom Gustaph i njegovi dobri duhovi. Krajem godine, točnije 27.12. održavaju u Vodnjanu prvi javni nastup na dan koji od tada slave kao svoj rođendan. Prvi od svojih 11 albuma, izdali su pet godina kasnije. Gustafi su prepoznatljivi po spajanju rock glazbe s istarskom narodnom glazbom, bluesom i tex- mexom, te se smatraju jednima od glavnih predstavnika ča-vala, a zašto je tomu, pokazat će i ovaj put u Boogaloou.

Od originalne postave ostali su autor tekstova i glazbe, pjevač i gitarista Edi Maružin, i bubnjar Čedomir Mošnja. S albumom F.F. 2007. su osvojili nagradu Porin za najbolji rock album. Svoj posljednji studijski album “Maneštra” izdali su 2015. Gustafi vole Boogaloo, a i Boogaloo voli njih. Toliko.

Foto: Klub Boogaloo promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.