• Objavio: Ubod Kulture
  • Feb 06, 2024

Regionalna indie pop ikona, umjetnica Ida Prester, obilježiće 20 godina svoje muzičke karijere u petak 5. 4. koncertom u Domu omladine Beograda. U okviru ovog nastupa, Ida će promovirati svoj prvi solo album „Sad“, uz pratnju benda i dugogodišnje prijateljice i suradnice Petre Cigoj. Kao predgrupa na beogradskom koncertu nastupiće novo lice domaće alternativne scene ZHIVA. Na proslavi ovog značajnog jubileja, Ida će sa svojim fanovima u glas pjevati stare Lollobrigida hitove „Volim te“, „Sutra“, „Bivša cura“ i „Party“, kao i nove pjesme sa svog solo albuma, među kojima su i dobro poznate „Minuta“, „Dodir“, „Kvar“, „Sad“ i „70“.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i online na efinity.rs po promo cijeni od 1800 dinara za prvih sto ulaznica, nakon čega će cijena ulaznica iznositi 2000 dinara, a pred koncert 2500 dinara.

Ida Prester jedinstvena je pojava u muzičkom svijetu, a njena specifična estetika, beskrajna pozitivnost, britki i angažirani tekstovi i čudesne plesne melodije prepoznatljivi su i voljeni širom regiona.

Svestrana i karizmatična, svoju muzičku karijeru započela je 2003. godine kada je osnovala sastav Lollobrigida. Već tada svoj zvuk je oblikovala u electro pop i synth pop žanrovima, a njihove su tekstove obilježavali iskreni i realistični stihovi, plesnog ritma i pankerskog stava. Ida je bila član i malo tvrđeg electro projekta Frau Casio, kao i benda MAiKA, koji se, osim po zvuku i estetici, razlikovao i po tome što su pjesme pjevane na engleskom jeziku.

Nakon 15 godina angažmana u različitim muzičkim projektima, Ida Prester je 2019. godine objavila svoju prvu solo pjesmu „ Šansa “. Nakon toga, nizala je zarazne plesno-romantične hit singlove: „ Minuta “, „ Dodir “, „ Kvar “, „ Luda “, „ Sad “ i „ 70 “, koji pokazuju njenu uspješnu transformaciju iz mlade pankerice u hvaljenog electro pop artista.

Ostvarila je i nekoliko suradnji, među kojima se posebno ističe ona s hrvatskim sastavom Pocket Palma, s kojima je ponovno snimila pjesmu „Minuta“, kao i singl „ Sutra “. S beogradskim muzičarem Fantomom snimila je pjesmu „ Budalo “, dok je numera „ Ljetna ljubav “ nastala u kolaboraciji s producentom Last95 (Danijel Čehranov).

Ida je poznata i kao aktivistica koja zagovara važne teme i bori se protiv svake društvene nepravde. U 11. mjesecu prošle godine pokrenula je veliku i značajnu kampanju protiv nasilja nad ženama pod nazivom** ŠTIT**, za koju je snimila i istoimeni singl . Pjesma je nastala kao reakcija na veliki broj femicida u Hrvatskoj i cijelom regionu. U tu kampanju su se kroz spot uključila i brojna poznata lica i imena iz čitavog regiona.

Foto: Ida Prester promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

IZDVAJAMO
  • Post By Ubod Kulture
  • Mar 01, 2024
Gallagher & Squire konačno ALBUM!
  • Post By Ubod Kulture
  • Feb 29, 2024
Gustafi za Patrikovo prave spektakl u Boogaloou!
  • Post By Ubod Kulture
  • Feb 29, 2024
Thai funk senzacija YinYin u srijedu u Močvari!
  • Post By Ubod Kulture
  • Feb 28, 2024
Buč Kesidi ima dva najprodavanija albuma u Hrvatskoj!