• Objavio: Ubod Kulture
  • Mar 23, 2023

J.R. August svira s bendom u Hrvatskom domu Split!

J. R. August, vodeći glazbeni talent u regiji nakon sjajnih live edicija dolazi u Split 31. 03. 2023. Nakon par zapaženih EP izdanja, godine 2019. objavio je svoj debitantski album “Dangerous Waters”, koji je naišao na nepodijeljeno oduševljenje kritike, što je J.R.-a proglasila glazbenikom svjetskog kalibra, kao i publike, koja je album prihvatila do te mjere da je u tjednu nakon objave bio najprodavaniji u državi – prvi put u povijesti da je album domaćeg izvođača koji pjeva na engleskom jeziku zauzeo to mjesto.

“Dangerous Waters” je na većini kritičarskih top-lista proglašen albumom godine, dobitnik je i nagrade emisije Music Pub Zlatka Turkalja za album godine, a priznanja ovom posebnom talentu dosegnula su vrhunac na dodjeli glazbene nagrade Porin 2020. godine gdje je trijumfirao čak u tri kategorije, a bio je to i prvi put u povijesti da je album na engleskom jeziku osvojio nagradu za Album godine. Iste godine August je slavio i na Rock&Offu gdje je osvojio tri nagrada.

Konsenzus kritike je da je riječ o glazbeniku spremnom za svjetske uspjehe, a da i međunarodna scena počinje prepoznavati o kakvom talentu se radi potvrđuje i činjenica da je Dangerous Waters nominiran za Impalu, europsku nagradu za indie album godine. Definitivna je to potvrda da veliki Coldplay nije bio u krivu kada je J. R.-a na svojoj stranici predstavio kao svjetski potencijal 2020. godine. U narednoj 2021. godini osvojio je Porina za najbolji live album za album Live at Hrvatski glazbeni zavod, ali i onoga za najbolji videospot, za pjesmu “Dangerous Waters”. Iste godine osvojio je još dvije Rock&Off nagrade.

U 04. mjesecu 2022. godine, J. R. August je objavio svoj 2. studijski album, “Still Waters”, koji je, kao i njegov prethodnik, naišao na oduševljenje kritike i publike. Album je nominiran za nagradu Porin u dvije kategorije i za Nagradu Rock&Off u tri kategorije. J. R. trenutno koncertira sa svojim deveteročlanim bendom, a za jesen 2023. godine najavio je novi studijski album “Deep Waters”, s kojeg će neke pjesme premijerno odsvirati 31. 03. u Splitu. Nemojte propustiti priliku poslušati posebno live iskustvo J.R. Augusta.

Foto: J.R. August promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.