• Objavio: Ubod Kulture
  • Mar 23, 2023

Kojoti u rock dokumentarcu “Iz sve snage”

Nakon otkrivenog najavnog video spota “Sram”, Kojoti i u rock dokumentarcu “Iz sve snage” kao jedni od njegovih glavnih aktera. Film beskompromisno i kvalitetno pokriva bogatu rock’n’roll scenu 90-ih godina i otkriva mnoštvo pikanterija. Pogledajte ga na najvećem hrvatskom festivalu dokumentarnog filma, ZagrebDox, 30. 03. i 01. 04. u Kaptol Boutique Cinema. Naime, upravo su Kojoti bili prvi bend koji se odazvao redatelju Dimitru Dimitrovskom i producentici Arijani Velić povodom snimanja samog dokumentarca, što je rezultiralo ponudom filmskog tima da snime video s koncerta kojeg su Kojoti održali u Zagrebu. Upravo tim povodom nastao je i nedavno objavljeni video spot za pjesmu “Sram” koja se smjestila na njihovom posljednjem studijskom albumu “Sve je pod kontrolom?”, čiji je video spot nedavno najavio sam dokumentarac koji će beskompromisno i kvalitetno pokriti bogatu rock’n’roll scenu 90-ih godina.

Bilo je potrebno godinu dana ‘rudarenja’ da dokumentarac napokon ugleda svjetlo dana na ZagrebDoxu, najvećem festivalu dokumentarnog filma u Hrvatskoj, a tim povodom oglasila se i producentica Arijana Velić. “Kad smo počeli sa snimanjima, nismo ni slutili kakav zahtjevan i kompliciran proces je pred nama, ali svaki put kad bismo ajmo reć malo izgubili zamah, dogodio bi se nevjerojatni intervju s nekim od protagonista filma koji bi nam dao novi elan. Viduka i Marin iz Kojota bili su prvi koji su nam se odazvali i podržali nas na čemu smo im zahvalni” pojašnjava Arijana te pritom naglašava kako je spot za njihovu odličnu stvar “Sram” bio prirodni nastavak suradnje i prijateljstva, dok su samu pjesmu smjestili na odjavnu špicu jer nije iz perioda o kojem govore u filmu.

“Kojoti, Goran Bare, Urban, Hladno Pivo, Overflow, The Spoons, Messerschmitt stvorili su rock scenu 90-ih, a kako su te godine izgledale iz njihove perspektive, doznat ćete u filmu” zaključuje Arijana te otkriva kako će publika iz prve ruke doznati razloge raspada Laufera te još mnoštvo zanimljivih činjenica poput pravog značenja političke krilatice davnih vremena, Vrijeme je da se krene, kada je legendarna Baretova pjesma korištena u političkoj kampanji.

Nakon premijernog prikazivanja na ZagrebDox Festivalu 30. 03. s početkom u 19:30, dokumentarac “Iz sve snage” posjetitelji će moći pogledati na istoj lokaciji i u subotu, 01. 04. u 22h. Više informacija potražite na službenoj stranici ZagrebDox Festivala, a ulaznice možete osvojiti i putem nagradne igre na Instagramu Dancing Beara.

Kojoti, foto: Press


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.