• Objavio: Ubod Kulture
  • May 06, 2022

Ljubljanski MENT objavio kompletan program za svoje osmo izdanje!!

I osmo izdanje showcase festivala MENT Ljubljana oduševljava širinom i raznovrsnošću programa. U glavnom gradu Slovenije između 8. i 10. lipnja nastupit će čak 80 izvođača iz 25 država na 15 lokacija, a hrvatsku scenu predstavljat će bendovi Nemeček i Pitaj klince. Važno obilježje ovog izrazito eklektičnog festivala je i međunarodna konferencija koja okuplja stotine europskih glazbenih profesionalaca. Ove godine posebni partneri su austrijski festival Elevate i slovenska Druga godba koji su zaduženi za uređivanje jednog dijela programa, a u suradnji s festivalom Tresk bit će organiziran međunarodni sajam izdavačkih kuća.

Lineup: https://www.ment.si/en/lineup2022/

Tickets: https://www.ment.si/en/tickets/

Ulaznice i pro pass za konferenciju mogu se nabaviti ovdje.

Već tradicionalno u sklopu konferencije održat će se i speed networking gdje će se posjetitelji moći upoznati s predstavnicima festivala i klubova iz središnje Europe, posebno iz Slovenije i Češke. Svi zainteresirani svakako trebaju proučiti cijeli program, kao i popis govornika na konferenciji.

Nikad bogatija konferencija!

U konferencijskom dijelu uz već najavljene govornike, MENT otkriva imena svih sudionika kao i cijeli program koji je posvećen obrazovanju, umrežavanju, debatama, prezentacijama tehnoloških inovacija i drugim temama iz glazbene i kreativnih industrija. U četvrtak će se konferencija, sad već tradicionalno, održati u Kinu Šiška, M Hotelu i po prvi put u Muzeju kompjutera koji se nalazi u neposrednoj blizini. U petak se program seli u centar Ljubljane, točnije u Ljetno kazalište Križanke.

EMEE forum (European Music Exporters Exchange) će se dogoditi neposredno prije početka festivala. Na njemu će sudjelovati brojni predstavnici za izvoz glazbe, između ostalih Corinne Sadki (Centre national de la musique, FR) i Virgo Sillamaa (EMEE, EE). Lista gostiju uključuje i Brandona Rosenblutha (LittleBig, USA), booking agenta izvođača kao što su Holly Herndon, Mouse on Mars i Aisha Devi, veterana sinkronizacije Markusa Lindea (Thag s Agent, DE) i nagrađivanog novinara, pisca, glazbenika i post punk ikonu Johna Robba (Louder Than War, UK).

Foto: MENT Ljubljana promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.