• Objavio: Ubod Kulture
  • Jul 05, 2022

Mak Kalem objavio spot za pjesmu “Traveler” sa albuma “Ludus”.

Sa zadovoljstvom predstavljamo spot za pjesmu “Traveler” s albuma “Ludus” od kantautora Mak Kalema. Iza režije,kamere i montaže stoji kreativna Tajana Dedić Starović, dok je ulogu asistenta kamere i fotografa na setu preuzela Zlata Hodžić. Mirza Dugalić i Haris Đonko su zaslužni za snimanje scena na motoru.

Tajana Dedić Starović se osim rada na režiji, snimanju i montaži, pojavljuje i kao model, pa možemo reći da je ovaj spot svojevrstan autoportret same autorice. Trio Tajana,Zlata i Mak zaslužni su za kreativni koncept, čiji je cilj bio povezati što bolje ovaj autoportret s muzikom koja ga prati. Putovanje je avantura i potraga za slobodom. Pa krenimo na put.

Foto: Zlata Hodžić


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.