• Objavio: Ubod Kulture
  • Sep 30, 2023

Ove godine navršava se okruglih trideset godina otkako je Mayales prvi puta nastupio uživo. Tim povodom Mayales objavljuje svoj prvi glazbeni film koji su pripremili sa idejom projekcije na velikom kino platnu, a koji ujedno demonstrira i sav koncertni potencijal benda koji živi ‘svoj film’ posljednja tri desetljeća. Film će premijerno biti prikazan u zagrebačkom kinu Kinoteka 23. 10. ove godine u sklopu programa FonoKinoteka. Radi se o ekranizaciji njihovih intimnih nastupa u sklopu omiljenog kompleksa Katrana, lokaciji za koju je Mayales osobito vezan još od 2014. godine. Film Mayales Katran Sessions 1&2 objedinjuje sessione iz 2018. odnosno 2022. godine, u kojima bend izvodi pjesme sa svojih aktualnih albuma, Simbol za sunce i Domovina. Režiju filma potpisuje Radislav Jovanov Gonzo. Film je realiziran uz pomoć velikog tima suradnika i prijatelja s kojima Mayales gradi svoj autentični izričaj svih ovih godina.

Ulaznice potražite u sustavu Ulaznice.hr i na blagajni kina Kinoteka. Više informacija saznajte na Facebook eventu.

‘‘Uvijek govorim da smo najponosniji na video ekranizaciji naših pjesama snimljenih upravo na Katran Sessionsima, snimanima od 2018. godine, što smo djelomično i objavljivali posljednjih godina. Tamo smo se mogli izražavati kao istinski bend, uživo i u okruženju koje nama odgovara, u opuštenoj atmosferi i vrhunskoj produkciji kakvu volimo i kakvu naše pjesme traže. Ideja za film nametnula se sama po sebi, već zbog činjenice da je isti tim sudjelovao u stvaranju svih tih sessiona – dakako, predvođeni Gonzom, ali i našim studijskim i koncertnim producentima Pavlom Miholjevićem i Jurom Ferinom, odnosno Ivanom Božanićem i Igorom Ivankovićem. U takvom okruženju mogli smo izvoditi i one drage pjesme koje su zahtjevnije - a manje radiofonične, zbog čega nisu imale priliku doći do etera kao singlovi.'’, rekao je Petar Beluhan. Foto: Goran Berović


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.