• Objavio: Ubod Kulture
  • Nov 26, 2022

Mladi hrvatski glazbenik Matej Miri izbacio je svoj drugi single “There Is No Cure”

Uvijek nam je izuzetno drago i to nas jako veseli kad se pojavi mladi glazbenik a ovaj put to je Matej Miri koji nas je ugodno iznenadio svojim singlom “There Is No Cure”. Nećemo sad tu ići u neke recenzije, pametovanja i neka kritička razlaganja o samom Matejevom radu i novom singlu ako vidimo potrebu za tim to budemo interno odradili sa samim mladim umjetnikom, za sad samo riječi pohvale i podrške na onom što radi.

“There Is No Cure” je druga po redu pjesma koju je Matej Miri samostalno napisao i objavio. Kako je do sada isključivo radio s bendovima, čakovečki glazbenik je uz sviranje i pjevanje pisao pjesme samo u suradnji s ostalima članovima nekog benda.

Snimio sam dva albuma u suradnji s drugim bendovima ali sad sam jednostavno odlučio da želim početi raditi samostalno i da to bude nešto malo drugačije i zanimljivije, nešto što se baš i nema prilike čuti svakodnevno. Na primjer, novi singl napravljen je u surf rock stilu pa zbog toga zvuči kao da je dio soundtracka iz nekog američkog filma. Također kad sam radio drugi singl bio mi je cilj da se potpuno razlikuje od prvog.

Za prvu pjesmu “Only For You” možemo reći da je pop rock balada, a tema pjesme je bijeg od stvarnosti. Svatko od nas se ponekad želi i treba maknuti od problema, pronaći svoj mir i “napuniti baterije”. Živimo u užurbanom vremenu pa tu i tamo trebamo malo usporiti i raditi nešto što nas veseli. Dok je pjesma “There Is No Cure” čista suprotnost. Govori o ljudskoj oholosti, zlobi, licemjerju, sebičnosti i o tome kako je to ludost i bolest koja se ne može izliječiti. Pa je zbog toga i sama po sebi oštrija i mračnija nego prva govori nam Matej Miri.

Matej Miri : Pjesme su snimljene u studiju “Jazbina”. Kompletnu produkciju je radio Marko Lajtman koji je također svirao gitaru na oba singla, a ja sam svirao bas gitaru. S producentom Markom surađujem dugo godina i uživam u stvaranju svakog projekta jer je to uvijek opuštena atmosfera i druženje, ali naravno ozbiljan i profesionalan pristup projektu.

Luka Vincetić je napravio odlične fotografije i covere za pjesme. Jako sam zadovoljan i s jednim i s drugim singlom, a posebno me vesele reakcije slušatelja koje su većinom pozitivne riječi i stvarno puno pohvala i podrške. Drago mi je što se ljudima sviđa to što radim i nadam da će im se također dopasti ono što planiram izdati u budućnosti. Trenutno radim na nekoliko pjesama, a koja će biti izbor za sljedeći singl još ne znam jer odabir pjesme i to u kojem će smjeru koja stvari ići uvijek mi dođe nekako spontano.

Foto: Luka Vincetić


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.