• Objavio: Ubod Kulture
  • May 04, 2022

Moonlight Sessions predstavlja zagrebački jazz/funk bend Gungula!!

U novoj proljetnoj epizodi glazbenog serijala Moonlight Sessions predstavlja se zagrebački jazz/funk bend Gungula, što u slengu znači metež, vreva, strka.

Ovaj iznimno zanimljiv glazbeni sastav čine dame i gospodin različitih profesija i interesa koji dijele veliku želju za stvaranjem glazbe. Osim korištenja cijelog spektra boja instrumenata (saksofona, trube, preko kontrabasa i bubnjeva sve do gitare i violine) i poigravanja žanrovima, njihov je cilj širiti ljubav i pozitivnu energiju svakom svirkom i koncertom. U posljednjih pet godina svirali su na ulicama Zagreba, Rijeke i Krka, te u sklopu popratnih programa festivala Animafest, Zagreb Film Festival, Motovun u Zagrebu, Lutkokaz, te na Fest jazza Koprivnica, Špancirfestu i dr. Posebno su im drage samostalne gaže i one odsvirane u sastavu Gungula & Friends u Klubu Močvara.

Svoju autorsku pjesmu „Formidable Funky Monkey Under my Skirt“ u sklopu Moonlight Sessions serijala izveli su u sastavu - Matilda Fatur (bas gitara), Margareta Sinković (violina), Ivan Lujić (gitara), Laura Tandarić (bubnjevi), Duga Bavoljak (truba) i Sonja Domitrović (saksofon), a pridružila im se i Moonlight ekipa otpjevavši s njima nekoliko stihova. Produkciju i ovog puta potpisuje ekipa iz Intek Music (audio) i Beyond Pines Films (video).

Moonlight Sessions je audiovizualni projekt koji predstavlja glazbenike i glazbene sastave putem izvedbi snimljenih uživo na lokaciji blizu Koprivnice. Svaki novi video donosi zanimljivu novu glazbenu suradnju ili novi aranžman već prije objavljenih pjesama, a posebnosti koje karakteriziraju ovaj glazbeni serijal su koncertne izvedbe snimljene na mjesečini izvan gradskih središta što urbanoj kulturi dodaje novu vrijednost, a sve skupa snima se u jednom kadru s putujućom kamerom koja polako otkriva detalje i noćni pogled na grad.

Foto: Gungula promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.