• Objavio: Ubod Kulture
  • Jan 25, 2023

(ne)normalni održat će koncert u čast najvećem glazbeniku i tekstopiscu Novog vala Vladi Divljanu!!

U petak, 21. 04. 2023. godine bend (ne)normalni održat će koncert u čast jednom od najupečatljivijih i najvećih glazbenika i tekstopisaca Novog vala Vlade Divljana. U Tvornici kulture pridružit će im se i poseban gost, basist VIS Idola i Vladin dugogodišnji prijatelj i suradnik, Zdenko Kolar. Nakon niza uspješnih i rasprodanih koncerata u beogradskom Kolarcu, MTS Dvorani (bivšem Domu sindikata) te dva koncerta u Botaničkoj bašti u kojoj je nastupe u čast Vlade Divljana poslušalo više od 2500 ljudi, (ne)normalni dolaze u Zagreb kako bi s publikom podijelili ljubav prema liku i djelu Vlade Divljana.

Jedan od najinovativnijh bendova bivše Jugoslavije, VIS Idoli, od 1979. godine kada je nastao, svojim je glazbenim eksperimentima pomicao granice i postavljao nova pravila u svijetu glazbe. Njihova je glazba još uvijek uzor i nepresušan izvor inspiracije glazbenicima, ali i slušateljima. Tekstovi u kojima je zabilježen duh vremena, glazbeni aranžmani koji su uvijek bili korak ispred vremena, posebnost zvuka, težnja drugačijemu i kreativni autorski pečat obilježja su koja su Idole učinila jednim od najvažnijih bendova ovih prostora. Njihov je album “Odbrana i poslednji dani” bio odabran za prvo mjesto na listi Najboljih 100 albuma 1955-2015 prema izboru časopisa Rolling Stone u kojemu su sudjelovali brojni glazbeni kritičari, novinari i producenti iz regije, a prošle je godine u Muzeju Suvremene Umjetnosti predstavljeno njegovo luksuzno reizdanje. Svoju je bezvremenost nakon toga dokazao i višetjednim zadržavanjem na top ljestvicama prodaje.

Publika će se u Tvornici moći prisjetiti najljepših Vladinih pjesama iz razdoblja kada je stvarao s Idolima, ali i onih koje su nastale u suradnji s Ljetnim kinom. Upravo su pjesme Idola obilježile i nastavljaju obilježavati brojne mladosti i ljubavi zbog čega će ovaj koncert biti jedinstvena prilika za doživljavanje Divljanova opusa uživo. Nebeska Tema, Kenozoik, Retko Te Viđam Sa Devojkama, Igrale Se Delije, Maljčiki, Devojko Mala samo su neke od pjesama koje još uvijek zaslužuju pažnju i ljubav publike. Osim što će odati čast neponovljivom Vladi Divljanu, bend (ne)normalni predstavit će i svoj autorski materijal. Iza sebe imaju dva albuma (ne)kompatibilnosti te Refren za poneti a njihov će koncert u Tvornici biti idealna prilika za uživanje u starome i upoznavanje novoga.

Ulaznice u pretprodaji možete pronaći po cijeni od 12 eura u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta ulaznica će iznositi 15 eura.

Vlada Divljan foto Goranka Matić


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.