• Objavio: Ubod Kulture
  • Jun 08, 2022

“Nema šanse” drugi je po redu single zagrebačkog rock benda Fakmanda!!

Nakon što su nedavno izdali svoj prvi službeni singl došao je red na nešto novo! Nova Fakmandina pjesma svojevrstan je bijeg od odrastanja, odgovornosti i svega što život nosi. Upravo stoga žestoki gitarski riff koji započinje nakon prve strofe proteže se kroz cijelu pjesmu te predstavlja bijes koji je bio okidač za njezin nastanak.

Martina Huzanić, inače osnivačica benda te autorica teksta, kaže kako je u jednom periodu, nakon što je diplomirala, jednostavno završila u kolotečini svakodnevice, ali i tuđih očekivanja i tako je nastala „Nema šanse“ – bunt protiv svega i svih što se nameću! Pjesma je to s kojom se svatko može poistovjetiti jer često, bar na trenutak, svi mi poželimo pobjeći od svega što nas koči i biti slobodni, biti sretni. Aranžman i produkciju potpisuje Alen Šenkovski, kod kojeg bend trenutno radi na svom albumu, dok je za video zaslužan Tomislav Jugkala.

Podsjetimo, početkom godine Fakmanda je izdala svoj prvi singl naziva „Priznaj mi“ s kojim su najavili objavu debitantskog album. Bend danas čine Martina Huzanić (ritam gitara), Anteja Krištić (vokal), Fran Bedić (bass), Luka Ban (bubanj) te Zvonimir Baljak (lead gitara). A valja nadodati kako iza pratećih vokala na pjesmama stoji Katarina Vukadin.

Foto: Tomislav Jugkala


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.