• Objavio: Ubod Kulture
  • Jul 21, 2021

Novi singl ‘I’ll Talk You Into It’ riječkog The Black Rooma !!

Novi singl ‘I’ll Talk You Into It’ riječkog The Black Rooma, prvi je službeno objavljen za Dallas Records, a ujedno najavljuje i album “Motel Monaco”.

Album je dijelom inspiriran zadnjom europskom turnejom te ponajviše “drugim licem” gradova regije i njihovih kutaka koji su ih vratili u neka zaboravljena vremena. Cijeli je album “smješten” u fiktivnom Motelu Monaco koji je poslužio kao platno za njihove kratke sonične priče, od kojih je singl ‘I’ll Talk You Into It’ prvi u nizu.

Dečke iz grupe The Black Room pamtimo još po njihovom vrhunskom debitantskom albumu ‘‘In This Town Lies a City’' kojeg su objavili samostalno 2016. godine. Specifičnog tamnijeg prizvuka blues rock i garage rock bendova, album je odlično prihvaćen kako od strane domaće, tako i strane publike. Nešto više o albumu i njihovome radu napisao je 2016. godine cijenjeni glazbeni kritičar Dubravko Jagatić: “The Black Room su riječki bend koji bi, s obzirom na debitantski album ‘’In This Town Lies a City’’, mogli biti komotno iz nekog manje poznatog gradića u Velikoj Britaniji. Mladi i na svirku ‘’napaljeni’’ Riječani okupili su se prije samo dvije godine i predstavili se EP-em ‘’The Black Room’’, a nekoliko pjesma s tog izdanja objavili su i na ovom kvalitetnom debitantskom ostvarenju. Ovi mladi riječki rokeri naslanjaju se na rock zvuk 60-ih ali i 80-ih, na neke temelje rocka kao i na neke brit rock bendove, kombinacijom čvrstog rocka i bluesa, psihodelije i distorziranih gitara te vokala koji neodoljivo ‘’vuče’’ na britansku školu iz prve polovice 90-ih. Na albumu ima nekoliko potencijalnih hitova koji bi to zasigurno i postali da su The Black Room iz Velike Britanije, a ne iz Hrvatske koja još uvijek ne priznaje svoje rock bendove koji pjevaju na engleskom jeziku."

Produkciju nove pjesme potpisuje Matej Zec (studio GIS) koji je producirao i album ‘‘In This Town Lies a City’’. Prateći video singla ‘I’ll Talk You Into It’ režirala je nagrađivana riječka redateljica Katarine Barišić, a opisuje presjek trenutaka dvoje protagonista tijekom jedne večeri.

Glazbu, tekst i aranžman potpisuju Jakov Katalinić, Leo Ventin, Ivan Ritoša i Kruno Kukuljan.

Foto | Kristina Barišić