• Objavio: Ubod Kulture
  • Nov 23, 2022

Odin Sokač dovodi u Zagreb United Blues & Rock Explosion!!

Talentirani Odin ‘Bluesboy’ Sokač, četrnaestogodišnji zaljubljenik u glazbu i najmlađa blues zvijezda Hrvatske za kraj jeseni dovodi u Zagreb legende britanske blues i rock scene. United Blues & Rock Explosion svojom mješavinom bluesa, southern rocka i soula s duhom Woodstocka jamči izuzetnu blues večer i uzbudljiv nastup, a domaćin u zagrebačkom klubu History (Tkalčićeva 68) u utorak, 13. 12. 2022. bit će upravo Odin Sokač koji je svojim talentom zaokupio pažnju i osvojio naklonost nekih od najjačih imena žanra i ambasadora domaće blues scene, našeg najpoznatijeg usnoharmonikaša Kreše Oremuša i Borisa Hrepića (Sunnysiders).

United Blues & Rock Explosion u društvu našeg najpoznatijeg usnoharmonikaša Kreše Oremuša

Odin je uspon na hrvatskoj i inozemnoj blues-rock sceni započeo 2022. predstavljanjem debitanstkog singla “The Wild West War” za diskografsku kuću Dancing Bear. Ubojita blues-rock skladba oduševljava na prvu svojim viskoznim alternativnim rock zvukom i moćnim ritmičkim strujama. Nakon brojnih live nastupa od Thrill Blues Festivala i 1. Međimurje Blues Festivala do solo gaža ovog ljeta na Pagu, Odin je odradio showcase na švicarskom Vallemaggia Magic Blues festivalu gdje je osobno oduševio Raya Fricka, ikonu njemačke blues scene i osnivača projekta United Blues & Rock Explosion. U društvu ovih legendi, Odin planira u Zagrebu pružiti uvid u bogat i inspirativni solo materijal kojeg će uskoro objaviti na prvom studijskom izdanju u nakladi Dancing Beara.

United Blues & Rock Explosion iskustvo je koje se ne propušta. Projekt s ciljem predstavljanja glazbe vrsnih i odabranih glazbenika iz različitih dijelova svijeta (Velike Britanije, Njemačke, Argentine i Hrvatske) održava tradiciju blues & rock glazbe živom. Četiri pjevača u bendu - Peter “Sarge” Frampton, George Glover, Ray Frick i Johnnie “Guitar” Williamson donose na pozornicu širok raspon interpretacija, stilova i vlastitih skladbi.

Više od 30 godina Britanac George Glover glazbeni je temelj legendarnog Climax Blues Banda koji su redoviti gosti rock festivala, stadiona i klubova diljem svijeta. Ovaj veliki glazbenik već je više od 40 godina utjecajan dio britanske blues scene. Uz to što još uvijek svira rock s CBB big bandom, tijekom posljednjeg desetljeća osnovao je razne bendove pod vodstvom njemačkog blues glazbenika Raya Fricka, kao što su The Blues Hunt s Lesterom Huntom na gitari i vokalu i britanski Blues & Rock Explosion, kojim obilaze turneje i festivale s gostujućim glazbenicima kao što su Steve Gibbons, Danny Handley (Animals & Friends), Keith Thompson, Danny Bryant, najbolji hrvatski usnoharmonikaš Krešo Oremuš, a ovom prilikom projekt predstavljaju i u društvu jednog od “mladih lavova” blues & rock glazbe – Odina Sokača. Ovaj glazbeni nastup ponovit će 15. 12. pred slovenskom publikom u Mariboru u Narodnom domu u istom postavu.

Ulaznice za SOUTHERN ROCK NIGHT doživljaj 13.12.2022. u klubu History možete pronaći u sustavu entrio.hr te u samom klubu u Tkalčićevoj 68 (Zagreb) po cijeni od 40 kuna, početak događanja najavljen je za 20h.

Odin; foto:privatna arhiva


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.