• Objavio: Ubod Kulture
  • Sep 26, 2022

One Possible Option objavio single “This Is Broken” s nadolazećeg studijskog albuma!!

Album “No King” grupe One Possible Option proglašen je među 10 najboljih albuma 2020. godine prema istraživanju Nacionala koje obuhvaća sve relevenatne glazbene kritičare, novinare i glazbene urednike. Zbog pandemije koronavirusa “No King” nije uspio na vrijeme zaživjeti na koncertima, ali su se povratkom u staro normalno One Possible Option pozicionirali među pravu live atrakciju i najjače novije ime na riječkoj glazbenoj sceni.

“This Is Broken” nastavak je njihove glazbene priče i prvi singl s nadolazećeg studijskog albuma koji će također objaviti za Croatia Records. Kako sebe grade live, tako isto rade i u smislu zvučne slike koja je još snažnija.
“Osjećamo da smo kreativno u dobrom momentu i za drugi album nam je bilo važno nastaviti graditi zvuk tamo gdje smo stali s prvim, ali i sa svakom pjesmom ponuditi nešto potpuno drugačije. Cilj je bio vokalno-centričan i zvukovno širok album s modernim pristupom i puno detalja. Uzbuđeni smo pokazati cijelu sliku”, kažu iz benda koji je upravo pjesmu “This Is Broken” odabrao za prvi djelić nove slike, iako su je već ranije izvodili na koncertima. Upravo se na pozornici pokazala kao veliki favorit među publikom. I poruka pjesme je važna:
“Ne smatramo da svijet treba stati da bi poslušao ono što mi imamo za reći, ali želimo pisati o onome što nam se čini važnim i to je motor zbog kojeg One Possible Option postoji. Ako se netko pronađe u tome, drago nam je."

Pjesma se savršeno uklopila i u vizualnu priču iza koje ponovno stoji jedan od najboljih redatelja glazbenih spotova današnjice, Filip Gržinčić iz Creative Visualsa.
“Spot je zamišljen kao krug života gdje je potrebno nadvladati vlastiti strah kako bi se krenulo dalje, jer u suprotnom se samo vrtimo u krug i nikada ne dostižemo zadovoljstvo i sreću. Ovaj jednostavan motiv je u spotu pretočen u Denijevu borbu sa samim sobom i svojim strahom koji u spotu predstavlja mlada talentirana Ena. Naposlijetku ona ipak pobjeđuje u ovoj rundi te se priča nastavlja ispočetka”, kaže Filip koji je sa svojom suprugom raspisao scenarij spota.

U spotu za novi singl po prvi put vidimo i novog basista One Possible Optiona, Borisa Braila, koji se pridružio standardnoj postavi u kojoj se nalaze Deni Kasapović (vokal), Zdravko Kasapović (gitara) i Dejan Adamović (bubnjevi). Ovom prilikom najavljuju i nove koncertne datume, nastupaju 22. 10. u klubu Azimut u Šibeniku, a 16.11. stižu u Vintage Industrial Bar gdje će nastupiti na koncertu u sklopu proslave pet godina glazbenog portala Music Box.

Foto: Filip Gržinčić


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.