• Objavio: Ubod Kulture
  • Nov 19, 2022

Ovim putem vam predstavljamo bend Bukolik i njihova dava izvrsna singla!!

Bend Bukolik je nastao 2018. godine, ideja benda sažeta je u samom nazivu, bukolik(a) je arhaični termin za idilu. Osnovu zvuka benda čini energična rok muzika prošarana slikovitim tekstovima i univerzalnim porukama ljepote i kreativnosti. Bend je fokusiran na radu autorski pjesama na engleskom jeziku.

Bend funkcionira na relaciji Valjevo-Beograd-Bijeljina. Nakon dugog rada na pjesmama, koje su usporedo oblikovale zvuk benda i njegove članove, stvorena je kohezija kreativnosti i truda čime bend smatra da je spreman na sljedeći korak, koji je predstavljanje muzike publici. Babylon je prvi single i predstavlja perjanicu benda. On je muzički i tekstualno presjek predstojećeg albuma i stub oslonac oko koga je bend gravitirao i najbolja najava onoga što predstoji.

Sungaze je drugi single, kada bi svaki dan počinjao s ovom pjesmom, svijet bi bio puno ljepše, ugodnije i nježnije mjesto za živjeti. Uzimati jednu do dvije doze slušajući single “Sungaze” na prazne uši, bar pola sata prije polaska na posao, da podigne jutarnji duh i obrusi oštre ivice nerazbuđenog karaktera pomoglo bi svima da krenu u novi dan raspoloženiji, kreativniji i s većom dozom pozitivne energije što nam je danas svima jako potrebno. Bend je trenutno u procesu snimanja albuma čemu se jako veselimo jer ova dva singla koja smo preslušali ugodno su nas iznenadili jednom finom i pozitivnom energijom, uvjereni smo da album donosi jednu finu priču i jako kvalitetnu muziku, sretno ekipa imate našu apsolutnu podršku.

Foto: Bukolik promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.