• Objavio: Ubod Kulture
  • Jan 24, 2023

panakota predstavlja novi singl „Vodenjak“ i najavljuje zodijački ep..

panakota je novo lice na zagrebačkoj alt-pop sceni kojem kreativno vodstvo potpisuje Duga Bavoljak, a glazbu radi s Mirnom Čupić, gitaristicom iz sestrinskog indie benda Kaleido. U produkciji im se pridružuje i Nikola Krgović, zagrebački producent i DJ, dok bend upotpunjuju Branimir Blažević i Laura Matijašević. Nakon Bika, singla kojim je odlučila probiti led, panakota za nadolazeći EP odlučuje zaokružiti temu zodijaka i u priču unosi još tri znaka od kojih je svaki predstavnik jednog od četiri elementa: vatre, vode, zemlje i zraka. panakotina muzika onakva je kakvo joj je i ime: slatka i mekana, s daškom pomaknutosti. Teksture, eterična atmosfera, sanjivi vokali, brass i sočni beatovi koji tjeraju na gibanje neke su od stvari koje se mogu čuti u njihovoj glazbi.

“Naš najnoviji singl priča priču o Vodenjaku kao stvorenju koje se iz svemira spušta među smrtnike kako bi nagovijestio proljetne kiše. U svom putovanju između sna i jave, kroz mistični svijet nimfi i čudnih biljaka, on se pokušava riješiti okova običnosti i postati vizionar u svijetu punom mediokriteta”, objasnili su ideju članovi panakote.

Suprotno Biku, koji je nastao kao zezancija prilikom rođendana kantautorica, za rađenje Vodenjaka panakota se bavi mitologijom i mistikom zodijaka kako bi naučila nešto više o znaku u čijoj koži ne živi. Tako se bliži kraju priča o EP-u koji će svjetlo dana ugledati krajem veljače u izdanju izdavačkih kuća Basic & Rough i Mudri Brk, a na kojem su ostala dva pripadnika zodijaka pomno birani i istraženi kako bi zvuk, a i tekst odgovarali onome što je panakota u svijetu zodijaka doživjela.

Foto: panakota promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


__