• Objavio: Ubod Kulture
  • Apr 19, 2021

Poslušajte, pogledajte genijalan spot i single benda One Possible Option “Breathe”

Poslušajte, pogledajte genijalan spot i single benda One Possible Option “Breathe” do sad najzrelija pjesma,najkompletnija,najkonkretnija prezentacija benda One Possible Option kako u instrumentalnom,aranžmanskom,producentskom itd… smislu,samo riječi pohvale za cjelokupni rad benda i cijele ekipe koja stoji iza njih “nice work”.

Albumom “No King”, objavljenim prošle godine za Croatia Records,riječki alter rockeri One Possible Option osvojili su Hrvatsku,odnosno i publiku i kritiku, a njihova glazba i poruke uvijek su bili iskreni i ispunjeni emocijama.Ovoga puta te emocije temeljene su na stvarnim događajem, a tema je sveprisutna u današnjem društvu – problem s ovisnostima.

“Inspiriran stvarnim događajem, kratkom scenom s jednog sada već davnog koncerta; prije samog izlaska na binu, Zdravko, koji je napisao tekst, vidio je jako mladu djevojku sa špricom kojoj je pozlilo, a u njegovim očima ona je bila još uvijek dijete, čisto i neiskvareno i ta slika mu nije izlazila iz glave pa ga je inspirirala za ovu pjesmu”, kažu One Possible Option.

U tekstu se kroz razgovor dvaju strana, iz suosjećajnog stava i s razumijevanjem boli koja nekoga tjera u ovisnost, pokušava dati drugačiji kut gledanja. Niti glavnom akteru život nije bio lak, ali se za život isplati boriti i truditi. Oblikujući naš pogled na život vlastitu sreću stvaramo sami.

“Želja nam je bila da spot ne bude previše ozbiljan. Radi se o krađi/otmici, ostavit ćemo sam preobrat u spotu gledateljima, ali samu uzaludnost koja se vidi na kraju spota možemo povezati s uzaludnosti truda koji ovisnik mora uložiti samo da bi na pet minuta ponovno osjetio olakšanje pa onda ponovno. Htjeli smo malo netipičan kraj spota, malo humora na kraju krajeva najbolje pokazuje onu stranu života za koju se valja boriti. Naravno, bendu malo možda kroz ovu pandemiju nedostaje i publika pa smo se odlučili sami u spotu pobrinuti da imamo nekoga u publici”, ističu.

Spot je sniman na terminalu luke Rijeka i na području općine Čavle, a u režiji briljantnog Filipa Gržinčića, nominiranog za ovogodišnji Porin.

Foto: Filip Gržinčić