• Objavio: Ubod Kulture
  • Oct 13, 2021

Povodom slavlja rođenja Fela Kutia, diljem svijeta će se održavati koncerti pod nazivom „FELABRATION“

16.10., ovu subotu u 20h počinje izvanredan glazbeni događaj. Povodom slavlja rođenja svijetski poznatog nigerijskog umjetnika, Fela Kutia, diljem svijeta će se održavati koncerti pod nazivom „FELABRATION“ pa tako i u Melinu u kožarskoj 19 pod natkrivenom terasom i intimnom atmosferom kultnog Zagrebačkog lokala.

FELABRATION: to je glazbeni festival osnovan 1998 koji je osnovala Yeni Anikulapo-Kuti. Osnovala je festival u čast svog oca Fele, te da proslavi njegove doprinose Nigerijskom društvu. Ultimativno festival je poprimio puno veće okvire od godišnjeg događaja, te je prešao u transkontinentalni event kojim diljem svijeta 16.10. muzičari izvode njegovu muziku.

Program započinje u 20h predvođen DJ D-GREE-om. DJ koji je aktivan na hrvatskoj sceni već 15 godina i poznat je po setovima plesne muzike i kvalitetne selekcije. Također alternativi mediji kojima se služi da raspleše publiku kao cd-i ili vinili. Za događaj je već krenuo raditi selekciju.

U 22h binu preuzima „Kwaaka Afrobeat“. Kwaaka Afrobeat je kolektiv osnovan u Zagrebu 2020. godine inspiriran afrobeat glazbom koju izvode i izvornom stilu, baš onako kako su je izvodili i oci poput Fele Kutija ili Tonyja Allena. Kolektiv broji 15-ak članova iz raznih dijelova svijeta, a sve sa zajedničkim ciljem – istraživanjem afričke kulture stvarajući energičnu plesnu glazbu. To će biti sat i pol maximalne energije koju će ovi talentirani muzičari nastojati prenjeti u čast i kao zahvalu za svu inspiraciju što im je Fela unio u živote njegovom novim zvukom za njih, ali i za svijet u vremenu kada se je probio na svijetsku scenu.

Foto: Promo