• Objavio: Ubod Kulture
  • Jun 20, 2022

Predstavljamo bend The Haze i njihov EP “Back to the Good Old Days”

S velikim zadovoljstvom predstavljamo The Haze koprivnički rock band nastao sredinom 2019. godine i njihov EP “Back to the Good Old Days” Preslušali smo cijeli EP. detaljno i imamo samo riječi pohvale, EP je očito svjesno snimljen malo sirovije bez neki veliki peglanja što je EP-u dalo posebnu dozu osobnosti gdje možemo bend osjetiti kako zvuči live. Vokal nas je jako iznenadio svojom snagom i bojom glasa pa čak dozom karizme što je veliki plus ako bend nastavi s radom mogao bi postati lako prepoznatljiv vokal na prvo slušanje. Da ne bi pametovali dalje jedno veliko bravo za cijeli bend, samo daljnjim upornim radom i ljubavlju prema glazbi i onim što rade velika je mogućnost da se rodi jedan jako kvalitetan bend. Topla preporuka bendu sljedeći album isproducirati na najvećoj razini da bi bend dobio na ozbiljnosti i otišao na veću razinu.

The Haze je koprivnički rock band nastao sredinom 2019. godine. Osnovan je radi velike želje i motivacije članova za sviranjem i vraćanjem rocka na današnju glazbenu i kulturnu scenu. Bend je inspiriran kulturom i zvukovima 20. stoljeća koje uključuju blues rock 50-ih i 60-ih, hard rock 70-ih i 80-ih te pomalo grungea 90-ih. Krajem 2019. bend počinje sa svirkama te su im primarne lokacije u početku koprivnički Pixel te prostor FUNK-a (Forum udruga nezavisne kulture) čiji su aktivni sudionici i danas. 2019. Zasvirali su na koprivničkom glavnom trgu u sklopu Podravskih motiva kao predgrupa grupi Ogenj. Nakon još svirki na okolnim lokacijama (Koprivnica, Križevci), 2020. zasvirali su na FUNK-u kao predgrupa Mašinku te su bili jedni od sudionika FUNK Day-a uz poznatije bendove (Šiza, ATHE, Jegerkola…). 21.8.2021. sviraju u koprivničkom Pixelu te zaokupljuju veliku pozornost koprivničke i okolne publike.

Bend 06.02.2022. izbacuje prvi EP naziva “Back to the Good Old Days” koji je sniman, miksan i masteran u “SoundHouse Studio” Roberta Mandića (Clotheo). EP se sastoji od pet pjesama. Bend se sastoji od četiri člana raspona godina od 22-25, a oni su Patrik Lovrek (Vokal), Dorian Piskor (Bass), Igor Smolek (Gitara) i Patrik Kalinić (Bubnjevi).

Rad na EP-u počeo je 2019. kad su članovi benda počeli raditi na autorskim stvarima. U studio su se bacili sredinom 2021. godine. Za snimanje EP-a, mix i master zaslužan je Robert Mandić (SoundHouse Studio) iz Koprivnice. Pjesme Days i Dreamcatcher snimljene su u sastavu s bivšim basistom Filipom Hrženjakom. Nakon Filipovog odlaska, bend snima preostale pjesme u trenutnom sastavu s Patrikom Lovrekom na vokalu, Igorom Smolekom na gitari, Patrikom Kalinićem na bubnjevima te Dorianom Piskorom koji s ritam gitare prelazi na bass. Days izlazi 10.6.2021. te otkriva bend koprivničkoj publici. Dreamcatcher izlazi 14.07.2021. Ostale pjesme Curtains Up, The Woodland Song te Gambler’s Tune izlaze 06.02.2022. izdavanjem EP-a.

Tematika EP-a bio je fokus na starije zvukove rock ‘n’ rolla. Glavni tekstopisac Patrik Lovrek inspiraciju pronalazi u starijim stvarima te prirodi. Svaka pjesma je u svom određenom stilu kako bi publika mogla osjetiti raznolikost a i s obzirom na to da se bend još traži, nema određeni zvuk. Sve se vrti oko rock ‘n’ rolla. Za cover art zaslužan je Dorian Piskor.

Foto: Melani Krog / cover art Dorian Piskor


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.