• Objavio: Ubod Kulture
  • Jun 12, 2022

Prvi dan Lovestock festivala otvaraju bendovi M.O.R.T., The Screaming Wheels, Stonebride!!

M.O.R.T. je beskompromisni punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikoš, postoji još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine dolazi sadašnji bubnjar Mile i tada snimaju prvi puni demo album ˝Vrhunsko dno˝, koji je objavljen u ljeto 2013. Od tada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji , Austriji, Bugarskoj i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima na od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013. godine. U srpnju 2014. godine izlazi album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike, ujedno i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima.

Grupa The Screaming Wheels osnovana je u rujnu 2018. godine, baš prije sudjelovanja na desetom Croatian Blues Challenge-u, natjecanju koje je održano u studenom iste godine u Puli. Tamo su pobijedili u kategoriji najbolji ‘Solo/Duo’ izvođač, a u siječnju 2019. godine predstavljali su Hrvatsku na 35. International BluesChallenge-u u Memphisu. Kritika i publika tada ih je proglasila ‘the croatian sensation’. Svoj prvi album Istramental objavili su 2021. godine. Denis i Leo su prijatelji iz djetinjstva i surađivali su u brojnim bendovima i glazbenim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, te pored njih dvojice postavu čine još i basistica Slavica Tucakov i bubnjar Erle Đurđević.

Stonebride su heavy rock/alternative psych/doom prog bend iz Zagreba. Aktivan od 2005., ovaj bend na koncertima je dijelio pozornicu sa širokim spektrom izvođača. Vođeni vlastom filozofijom, zvukom i predanošću glazbi kombiniraju utjecaje iz svega što mogu, ali ostajući vjerni izvornom, zaraznom i zanimljivom glazbenom izričaju njegujući alternativne, psiho- vibracije potaknute progresivnim dionicama nalik transu s primjesama doom, stoner i raznih drugih rock izričaja. Turneje, klubovi, festivali, svirke većim dijelom Europe, te sviranje i podrška za neke bendove koji definiraju žanr kao što su Monster Magnet, Karma To Burn, Suma, Kyuss, Color Haze, itd., podigli su STONEBRIDE kao koncertnu mašinu koju želite vidjeti iznova i iznova.

Postoji izreka koja kaže kako je glazba ljubav u potrazi za riječima. Kaštelani su i ove godine odlučili pokloniti ljubav svima. Tom prilikom organizirane su tri festivalska dana koji uključuju koncertne večeri te dvodnevni program za djecu – navode organizatori. Četvrti Lovestock festival ove će se godine održati od 16. do 19. lipnja na predivnoj lokaciji Novog parka u Kaštel Lukšiću. Koncertni program počinje u 20.30 sati, a dječji u petak i subotu od 10 do 12 sati.

Foto: Lovestock festival promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.