• Objavio: Ubod Kulture
  • Mar 23, 2023

Rakete predstavljaju sasvim drugačiju glazbenu priču, novi singl s live izvedbom!

Rakete nastavljaju svoje putovanje i predstavljaju novi singl - U grad si stigao. Ivana Starčević, poznata glumica i glazbenica i instrumentalist Vladimir Mirčeta ponovno donose sasvim drugačiju glazbenu priču.

Prva demo verzija pjesme je bio tradicionalni slide blues a la Ry Cooder s kojim godinama nismo znali šta bi. Bila je bitno različita od drugih pjesama koje su se gradile u studiju s puno editiranja, nasnimavanja i kojekakvih kirurških zahvata.” objašnja Vlado Mirčeta. Dodaje kako su pjesmu odlučili snimati uživo kako bi blues moment apsolutno zaživio, ali i kako bi zadržali zvučnu paletu karakterističnu za prethodne singlove.

Palo nam je napamet da je zvukom približimo ostatku materijala Raketa, pa smo izvukli sav arsenal efekata, pozvali u pomoć Juru Ferinu i Pavla Miholjevića i taj blues malo premjestiili iz Texasa u sazviježđe Orion.” - nadovezuje se Ivana Starčević i nastavlja:
“J_ura i Pavle, naši producenti, su se savršeno uklopili u novi aranžman, tako da smo sa tri instrumenta i vokalom uspjeli snimiti pjesmu uživo._”

Ideja livea logično se pretočila i na snimanje video spota, gdje je svoj pečat dao redatelj i snimatelj Antonio Bronić.
Kako smo odustali od nasnimavanja kanal po kanal, logično se nametnula ideja da i video bude takav, zapravo da dokumeniramo tu izvedbu kakva je bez prevelikih zahvata. Ogromno HVALA Antoniu Broniću koji je sve odradio savršeno i bio beskrajno strpljiv za naše glazbene, tehničke i ostale mušice.” - zahvaljuje se Vladimir Mirčeta.

Foto: Antonio Bronić


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.