• Objavio: Ubod Kulture
  • Sep 02, 2023

Novosadski bend Rok apoteka predstavio je spot za aktualni singl ,,Ostajem sam". Socijalno demografsko ljubavna pjesma inspirirana je velikim odljevom ljudi u razvijene i uređene zemlje. Spot je sniman u Užicu i Novom Sadu. Muziku, tekst, scenario i režiju potpisuje lider benda Ivan Bošnjaković. Kamera i montaža: Miloš Dinjaški-Kameni.

“Ostajem sam” je pesma sa prvog albuma, a u septembru spremamo i video za numeru “Amajlija”, koju smo uradili sa grupom Srčani udar iz Kanade - najavljuje Bošnjaković. - Na zimu planiramo snimanje spota za još jednu pesmu sa prvog albuma, “Ne žuri kroz život” i time bismo zaokružili tu priču. Vredno radimo na novom izdanju.

Rok apoteka ima više od 50 svirki godišnje, što po klubovima, što na festivalima i raznim drugim manifestacijama, a posebno se ponosi brojnim humanitarnim nastupima. Uz vrlo interesantan i originalan izbor obrada pjesama s ovih prostora, prezentiraju numere s debitantskog albuma “Kišobran za snove”, objavljenog u decembru 2022, čiji izlazak je prolongiran zbog pandemije korone. Pored naslovne, značajan uspjeh su doživjele pjesme “Linda, Linda”, “Vukovi samotnjaci”, “Bajkeri”, “Ti si najbolja bila”, “Krik sa Košara”, “Zemlja” sa Zlatkom Grivom… Njihov stil se često opisuje kao spoj starog, dobrog ex-yu rocka s novijim zvukom i predstavlja ne samo harmoničan spoj različitih vremena, već i podsjećanje na nezaboravnu muzičku prošlost uz dodir modernog doba.

Rok Apoteka je nastala sad već davne 1993. godine u Užicu, rodnom gradu Ivana Bošnjakovića. Zanimljivo je da je prvi pjevač benda bio Ivan Bosiljčić, danas proslavljeni glumac. Poslije duge pauze, 2018, Bošnjaković je došao na ideju da opet okupi grupu i krene s autorskim radom. Snimili su više od 20 pjesama, od kojih je 10 završilo na debitantskom izdanju. Pored Bošnjakovića, bend čine Kristina Jevtović Kika (klavijature), Duška Jakšić (vokal), Nemanja Necić (bas gitara), Danijel Kulišić (gitara) i Sebastijan Šimunović (bubnjevi). Sljedeći nastup Rok apoteke je 22. septembra na festivalu “Priča” u Čačku, a zatim na međunarodnom Moto skupu 23. septembra u Aradcu kod Zrenjanina.

Rok Apoteka foto Marina Pešić


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.