• Objavio: Ubod Kulture
  • Dec 06, 2021

RootsInSession predstavljaju “Domajkla” miks !!

U sklopu 20 godina djelovanja i kreiranja bass scene, dvojac RootsInSession 2021. godinu zaključuju u stilu s prvim miksom koji je sastavljen od radova iz vlastite produkcije. RootsInSession su unazad dvije godine objavili čak 17 pjesama i remikseva u raznim žanrovima poput reggaea, hiphopa, dancehalla, drum n bassa i junglea.

Prvi miks koji je sastavljen od radova iz vlastite produkcije “Domajkla"RootsInSession otvaraju u dancehall stilu s izolskim izvođačem Drillom pjesmom “Obala” koju je podržao i Jamie Rodigan u svojoj radio emisji Soundsystem Showu na londonskom radiju Whynow. RootsInSession nastavlja priču „Domajkle“ s drum n bass i jungle izdanjem Roots Culture i najprepoznatljivijim drum n bass remiksom Head Up nastao u suradnji s jamajkanskom reggae pjevačicom SumeRR, a kojeg je objavila američka izdavačka kuća VPAL Music.

Slušaj “Domajklu”:

https://www.mixcloud.com/RootsInSession/domajkla-miks-mixed-by-rootsinsession/

Na polovini miksa dečki polako smiruju tenzije s reggae remiksevima poput Street Boya detroitskog repera Valida, gdje mu se pridružuje prije spomenuta SumeRR uz najpoznatiji reggae remiks na Balkanu pod nazivom Ne Bih Se Mijenja“ crnogorskih Who See i srpskog Smoke Mardeljana.

Domajkla miks Pier i Fu završavaju u stilu njihovog prvog riddim albuma Lockdown Ska koji je nastao u koprodukciji s Markom Gaćinom, pjevačem reggae benda Brain Holidays „Lockdown Ska“ je ujedno i prvi riddim album u Sloveniji koji okuplja izvođače iz Balkana, Europe i Jamajke kao što su Italee Watson, Sassja, Anina, Maja Založnik, Rootsman I, Tadiman i Buda.

Za mix i master svih autorskih pjesama su zaslužni Filip Motovunski, Marko Gaćina i Dj Goce.

Za one koji žele znati više:

Domajkla je riječ za DOMAĆE u RootsInSession slengu.

Foto: RootsInSession Promo