• Objavio: Ubod Kulture
  • Nov 24, 2022

‘Sakljupač perja’ grupe Bogunov najavljuje album ‘‘Dolazimo u miru’’

Ljubljanska rock grupa BOGUNOV singlom ‘Sakupljač perja’ najavljuje izlazak albuma ‘‘Dolazimo u miru’’ koji je izašao danas u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, a možete ga kupiti na web stranici shop.dalas.si. U petak, 25. 11. u zagrebačkom klubu KSET, grupa Bogunov uživo predstavlja svoj novi album gdje će nastupiti kao gost grupe Pankrti s kojima započinju turneju po regiji, pa tako u u petak, 02.12. nastupaju u riječkom klubu Palach, a u subotu 10.12. u klubu Zappa Baza u Beogradu.

‘‘Iznimna nam je čast da su nas kao goste na svoj jubilarni koncert pozvali legendarni Pankrti. Bogunov ćemo im se, kao gosti, pridružiti na više koncerata u regiji. Prvi u nizu će biti 25. studenog u legendarnom klubu KSET. Kad bi se kao grupa, koja se temelji na ostavštini novoga vala, pitali s kim bi se željeli predstaviti, bi u jedan glas odgovorili Pankrti, jer su utjecali na sve šta je nastalo iza njih, posljednje, ali ne i najmanje važno je također grupa Azra u svojoj kultnoj pjesmi Balkan pjevala… brijem bradu brkove da ličim na Pankrte. Više od toga ne ide.’’ - rekli su članovi grupe Bogunov.

Na albumu koji je snimljen u Studiju Evolucija s producentom Simonom Jovanovićem je 11 pjesama, od kojih je devet na hrvatskom jeziku, a ostale dvije na slovenskom. Za sudjelovanje je Bogunov pozvao zanimljive goste kao što je na singlu ‘Sakupljač perja’ sudjelovao veliki čovjek i glazbenik, nedavno preminuli Marko Herak iz grupe Pomoranča. ‘‘To je bilo njegovo zadnje snimanje. Zato se s ovom pjesmom, s posebnim pijetetom sjećamo na njega.’’ – napisala je grupa Bogunov na svojoj Facebook stranici.

Prije dvije godine je grupa Bogunov s tekstopiscem i pjevačem Ognjenom Zeljićem izdala svoj prvi album ‘‘More bijesa’’ koji, kao što su napisali na portalu Rocker.si, temelji na ostavštini rocka novog vala 80-ih. Prvijenac Bogunov je nastajao 15 godina i izdan je pred pandemijom koja je onemogućila predstavljanje albuma na koncertima u regiji, ali su to nadoknadili sa jako atraktivnim live stream koncertima – najpoznatiji je bio onaj u Delaskem domu Trbovlje. U međuvremenu su radili na prepoznatljivosti, a najveći odjek su doživjeli u Hratskoj i Srbiji.

foto | promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.