• Objavio: Ubod Kulture
  • Nov 20, 2022

Sea Star i tri Exitova festivala u utrci za Europske festivalske nagrade!!

Ideja o važnosti promocije i razvoja festivalskog turizma u našoj regiji upravo je dobila novu potvrdu od jednog od najprestižnijih globalnih priznanja glazbene industrije. Čak četiri festivala iz Exitove orgaznizacije – Sea Star, EXIT, Sea Dance i No Sleep, nominirani su za utjecajne Europske festivalske nagrade (EFA).

Sea Dance festival 2022

Hrvatski Sea Star se nalazi u kategoriji „Najbolji festival srednje veličine“ koji broji do 40.000 posjetilaca dnevno, u kojem je i crnogorski Sea Dance. Ovogodišnje izdanje Exita natječe se za titulu „Najboljeg velikog festivala“, nagradu koju je novosadski festival već osvojio dva puta – 2013. i 2017. godine. Upravo završeni No Sleep festival, i dalje službeni nositelj titule „Najboljeg novog europskog festivala“, po prvi put je u konkurenciji za „Najbolji festival u zatvorenom prostoru“.

No Sleep festival Glavni hangar 2022.

Glasanje za Europske festivalske nagrade otvoreno je za sve i trajat će do 07. 12, na službenim stranicama Europskih festivalskih nagrada, ili putem linka, izborom za EXIT u kategoriji „Best Major Festival“, izborom Sea Dance ili Sea Star festivala u kategoriji „Best Medium-Sized Festival“, i izborom No Sleep festivala u kategoriji „Best Indoor Festival“.

Glasovi milijunske publike širom svijeta odlučit će o pobjednicima, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, koji čine vodeći eksperti u glazbenoj industriji. Pobjednici će biti proglašeni 18. 01. 2023. na ceremoniji dodjele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Nizozemskoj.

EXIT, Main Stage

Ulaznice za EXIT festival koji će se održati od 06. do 09. / 07. 2023. u prodaji su a njihova cijena im iznosi 490 kn, a kupiti se mogu na službenim stranicama festivala i u prodajnom sustavu Entrio.

Naslovna foto Sea Star festival 2022


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.