• Objavio: Ubod Kulture
  • Mar 22, 2023

Stereo MC"s otvaraju jesensku koncertnu sezonu u Zagrebu!

Britanska elektro hip hop senzacija vraća se u Hrvatsku. Stereo MC"s nastupit će u subotu, 16. 09. 2023. u zagrebačkoj Tvornici kulture te uz dašak nostalgije i zvuk devedesetih rasplesati publiku i podsjetiti na svoje najveće hitove. Prvih 300 ulaznica potražite po early bird cijeni od 20 eura. Nakon toga, za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 23 eura, a na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 26 eura. Ulaznice pronađite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

Stereo MC"s britanski je sastav nastao sredinom osamdesetih godina, a svoj je zvuk izgradio na temeljima elektroničkog hip hopa i dancea. Okosnicu benda čine vokal Rob Birch te DJ i producent Nick Hallam koji su svoju karijeru započeli osnivanjem nezavisne diskografske kuće G Street Records u sklopu koje su radili s brojnim britanskim, ali i američkim hip hop izvođačima, među kojima su najistaknutiji Jungle Brothers. Ubrzo su potpisali za veliku diskografsku kuću Island /4th & Broadway i 1989. godine objavili su svoj debitantski LP “33 45 78” nakon čega su na dugoj turneji i nastupima na brojnim festivalima predstavljali svojzvuk.

Sljedeće su godine objavili “Supernatural” a vrhunac su svoje popularnosti dostigli po objavi svog trećeg albuma “Connected” iz 1992. godine, nakon čega su postali prepoznatljivi u svijetu, a istoimena je pjesma “Connected” dospjela na 18. mjesto UK Singles Charta, kao i na vrhove brojnih internacionalnih glazbenih ljestvica i postala svjetskim hitom koji je i danas poznat mlađim generacijama. Velik su dio karijere posvetili svojim nastupima uživo, a 2015. godine vratili su se svojim korijenima i osnovali izdavačku kuću connected. connected okuplja i podržava glazbenike koji stvaraju sve suvremene varijacije afro house, deep house i tehno žanrova, brzo se širi, raste i razvija.

Unutar bogate diskografije, Stereo MC"s posljednji su EP “Downtown” objavili 2021. godine te i dalje nastavljaju aktivno nastupati po cijelom svijetu. Ostvarili su i brojne suradnje, od kojih ponosno ističu one s Adamom Portom, Anjom Schneider i Terranovom. Osim toga, Rob Birch i Nick Hallam usmjereni su i na DJ-ing što također nastoje promicati unutar izdavačke kuće connected.

Sastav se uvijek rado vraća u Hrvatsku, a u 09. mjesecu će u Tvornicu kulture donijeti svoje najveće hitove. Publika će moći plesati uz elektroničke beatove pjesama Connected, Step It Up, Elevate My Mind, Sofisticated, Deep Down And Dirty i drugih. Svojom će zaraznom energijom i hip hop stavom Veliki pogon vratiti u devedesete i pružiti priliku za dobar provod.

Foto: Stereo MC"s promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.