• Objavio: Ubod Kulture
  • Feb 10, 2024

Tacoor uspješno miješaju hip-hop, funk, crossover i rock, a obogaćuju ga socijalno angažiranim tekstovima ispunjenim humorom, sarkazmom i autoironijom. Vizualno su iznimno zanimljivi, a uz njihovu glazbu ćete zaplesati, baciti se u šutku, ali i ono što je najvažnije – izbaciti negativnu energiju. Tacoor stvaraju feelgod glazbu, stvaraju feelgood osjećaj, a na slušatelju je da tu energiju vrati nazad na pozornicu. Članovi banda su prekaljeni i iskusni glazbenici, bivši i sadašnji članovi Gustafa, Dogme, Barbara, Cirkusa, Techno Vikingsa. Album prvijenac , za Croatia Records,bi trebao izaći do kraja godine.

Tacoor je osnovao redatelj i multimedijalni umjetnik Mladen Đaković- Mlaggio, okupivši izvrsne glazbenike s kojima je skupa uglazbio svoje tekstove. Band je osnovan 2018 godine, a 2020 izlazi njihov prvi singl i video spot,nakon kojeg potpisuju za Croatia Records. Sve aranžmane i produkciju radio Davorin Poropat, koji je ujedno i bubnjar banda, gitaru svira Alan Rešidović, bas Alen Bernobić, klavijature Zoran Sedlanić, perkusije Ivan Laus, brass sekciju sačinjavaju Flora Franjul, Jurica Prodan, Luka Vrbanec i Vedran Mijić, a vokali su Petra Šugar i Mladen Đaković.

Pjesme Tacora su tekstualno, zvučno i vizuelno bogate, pa su time i zaslužuju dostojnu video prezentaciju. Svaki singl je pomno osmišljen, vizualno prepoznatljiv, a video spotovi uključuju filmske antijunake i protagoniste koji su nedjeljivi dio glazbene pozadine. Stoga nije čudo da su već triput nominirani za pretižnu nagradu Muzzik tv, koja svake godine ocijenjuje rad preko od tisuću video radova iz Hrvatske, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Slovenije, BiH i Bugarske te nominira deset ostvarenja po kategoriji. Mladen Đaković je redatelj brojnih i nagrađivanih dokumentarnih filmova i autor preko šezdeset glazbenih spotova.

Produkcija i aranžmani Davorina Poropata stvaraju snažnu zvučnu sliku, za koju je potreban mnoguljudan band koji ima zadatak što vjernije prezentirali zamišljeni glazbeno vizualni koncept. Snažna ritam sekcija, obogaćena perkusijama i groove bas dionicama i gitarskim minijaturama, podloga je za brass i keeyboard nadogradnju te završnu fuziju dva potpuno različita vokala.

Foto: Tacoor promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

IZDVAJAMO
  • Post By Ubod Kulture
  • Mar 01, 2024
Gallagher & Squire konačno ALBUM!
  • Post By Ubod Kulture
  • Feb 29, 2024
Gustafi za Patrikovo prave spektakl u Boogaloou!
  • Post By Ubod Kulture
  • Feb 29, 2024
Thai funk senzacija YinYin u srijedu u Močvari!
  • Post By Ubod Kulture
  • Feb 28, 2024
Buč Kesidi ima dva najprodavanija albuma u Hrvatskoj!