• Objavio: Ubod Kulture
  • May 13, 2022

The Black Keys vraćaju se s novim albumom “Dropout Boogie”

The Black Keys se vraćaju! Jedan od najboljih rock’n’roll sastava 21. stoljeća, ovoga petka (13. svibnja), izbacuju novi, 11. studijski album “Dropout Boogie”. Cijenjeni duo kojeg čine vokal i gitarist Dan Auerbach i bubnjar Patrick Carney album “Dropout Boogie” objavljuju godinu dana nakon hvaljenog blueserskog izdanja “Delta Kream”, odnosno dan prije dvadesete obljetnice debitantskog albuma “The Big Come Up”.

Album “Dropout Boogie” krase i kolaboracije s novim suradnicima - s Billyjem F Gibbonsom (ZZ Top), Gregom Cartwrightom (Reigning Sound) i Angelom Petragliom (Kings of Leon), od kojih se posljednja dvojica mogu čuti i na najavnom singlu “Wild Child” objavljenom u ožujku ove godine. Novo izdanje The Black Keys uslijedilo je nakon 10 izdanih albuma, od kojih je posljednjih pet ušlo među top 10 pozicija Billboard 200 ljestvice, prikupilo šest nagrada Grammy i 14 nominacija te rasprodanih turneja diljem svijeta. Podsjećamo kako je i sam bend Stephen Colbert svojevremeno nazvao i “najpouzdanijim bendom Amerike”, dok ih Uncut Magazin naziva “jednim od najboljih rock’n’roll bendova na planeti”.

Podsjećamo i kako su The Black Keys 2019. godine dokazali još jednom koliki značaj imaju i kod hrvatske publike. Naime, s albumom “Let’s Rock” osvojili su prvu Top.HR Music Awards nagradu u kategoriji Najprodavanijeg inozemnog albuma u 2019. godini.

Dan i Patrick su cijeli materijal za “Dropout Boogie” napisali u studiju, baš kao što su i imali praksu tijekom čitave karijere, a novim albumom će sada zabilježiti niz prvih snimki kojima se vraćaju na ogoljeli blues rock iz njihovih ranih dana kada su stvarali glazbu u podrumima U Akronu (Ohio).

“U tome leži ljepota onoga što Pat i ja radimo”, poručuje Auerbach te nadodaje: “Nikada nismo trebali raditi na tome. Kad god bismo se našli zajedno, samo bismo svirali. Nismo znali što ćemo raditi, ali samo smo to napravili i zvučalo je dobro. To je prirodna kemija koju Pat i ja posjedujemo”.

U međuvremenu, Auerbach je, preko svog Easy Eye Sound studija i diskografske kuće, producirao i surađivao s umjetnicima kao što su Yola, Marcus King, Robert Finley, Ceramic Animal i Velveteers. S druge strane, i Carney je također bio zauzet kao producent u svom studiju Audio Eagle, gdje je između ostalih radio s imenima poput Michelle Branch, Tennis, Jessy Wilson, Calvin Johnson i The Sheepdogs.

Album “Dropout Boogie” možete nabaviti od ovoga petka, 13. svibnja, na vinilu i CD-u, u svim Dancing Bearovim dućanima te putem online trgovine – www.dancingbear.hr.

The Black Keys, foto: Jim Herrington


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.