• Objavio: Ubod Kulture
  • Jun 21, 2022

The Black Room, Ochi i Pomelo Chess Society na INmusic festivalu!!

_Na ovogodišnjem, jubilarnom 15-om izdanju_** INmusic festivala** nastupiti će i tri riječka benda: The Black Room, Ochi i Pomelo Chess Society.

Najveći hrvatski festival INmusic nakon dvije godine nemogućnosti održavanja vraća se na staru lokaciju, Jarun. Osim jubilarnog 15-og izdanja, novitet je dodatni dan, tako da ovo izdanje traje puna četiri dana. Kako to i biva kad su obljetnice, line-up je impresivan, a predvode ih Killersi, Nick Cave and The Bad Seeds, Idles, Rival Sons, Rosin Morphy, Royal Blood i mnogi drugi. No, nama posebnu pozornost ipak privlači nastup čak tri riječka benda.

THE BLACK ROOM u ponedjeljak, 20.06.

Indie rock kvartet dolazi na krilima netom izašlog drugog po redu albuma “Motel Monaco“. U kombinaciji s novim utjecajima poput synth-popa i trip- hopa bend pristupa drugačijim metodama snimanja i stvaranja pjesama s kreativnijim, kompleksnijim i zrelijim odmakom. Rezultat toga je vrhunska audio produkcija i promišljena vizualna estetika, vidljiva u sjajnim video spotovima.

The Black Room nastupio je na INmusicu u ponedjeljak, 20.06. na Hidden Stageu u 20h. Ujedno, band nastavlja s promocijom albuma: 01.07. u Laubi (Zagreb) kao i 02.07. na Hoomstock festivalu (Hum na Sutli).

OCHI u srijedu, 22.06.

Novo ime na riječkoj glazbenoj sceni Ochi dolaze na INmusic festival s aktualnim EP-om “Tremor“. Njihova je glazba kaotično putovanje obilježeno osjećajima straha, otpora, propadanja i prihvaćanja koje prate oštri riffovi, masni bass i kidajući refreni. Riječ je o kolažu žanrova kao što su grunge, stoner i post-hardcore.

Ochi zauzimaju Wolrd Stage u srijedu, 22.06. u 18h. Nastup na festivalu im je dodatni push up ka stvaranju albuma prvijenca, a nakon INmusic-a proširuju svoju fan bazu nastupima: 24.06. Zvučanja festival (Mostar) i 250.6. Nigdjezemska (Zadar).

POMELO CHESS SOCIETY u srijeda, 22.06.

Nakon godina sviranja u raznim riječkim bendovima tri zaljubljenika u šah, egzotično voće i rock ‘n’ roll udružili su snage i krenuli novim neistraženim putevima pod imenom Pomelo Chess Society. Instrumentalni rock trio iza sebe ima istoimeni album prvijenac, a u pripremi je već novi materijal. Pomelo Chess Society melje Hiddne Stage u srijedu, 22.06. u 21.30h. Nakon INmusic-a, bend se sprema i za nastup na prvom izdanju novog festivala Bear Stone, 02.07. (Slunj).

Foto: INmusic promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.