• Objavio: Ubod Kulture
  • Jun 09, 2022

Tidal Pull objavili album prvijenac “Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini”

Tidal Pull je ime benda kojeg čine četvorica prijatelja iz Zagreba. Mogli ste ih prvi put čuti kad su objavili prvi singl “Dezen (Ljetna pjesma za nesretan rođendan)” koji je bio svjež kao dašak maestrala u ljetno popodne, a u međuvremenu su objavili singlove “Privitak” i “Dobro jutro, Jenny Lewis” koji su potvrdili da su ozbiljni u širenju svog big indie zvuka.

Danas su objavili album prvijenac “Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini”, popraćen singlom “Nasljednici tihe riječi” i pripadajućim spotom. Na albumu se nalazi devet pjesama koje potpisuju Vilim Hrastek (vokal), Ivan Blažinović (gitara), Luka Žgrablić (gitara), Borna Šućurović (bubnjevi) i Stefan Španiček (bas gitara). Za snimanje albuma je bio zadužen Mario Rašić, miks singla i albuma potpisuje Luka Dabro, a artwork i vizuale mlada zagrebačka umjetnica Petra Divković. Album je objavio Mudri Brk.

“Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini” sadrži devet pjesama posvećenih ranom suncu, američkim kantautoricama, opskurnim glazbenim člancima, galerijama, labirintima i kućnim brojevima u malim mjestima zagrebačke županije", rekli su momci iz benda o albumu.

“Album je baš kakav treba biti. Masu energije, odlična svirka, teme napuštanja adolescencije i puno iskrenosti u zvuku indie albuma koji će ljubitelje ovog žanra svakako oduševiti. Dugo nismo imali ovakav bend na sceni koji poput Proustovog kolačića instant vraća u vrijeme kada je indie glazba bila na vrhuncu”, zaključio je Mudrobrki.

Uživo ih možete vidjeti u četvrtak 23. lipnja na InMusic festivalu na Main stageu.

“Tidal Pull", utemeljitelji i ekskluzivni predstavnici “big indie” žanra, sviraju na engleskom, a pjevaju na hrvatskom te ciklus singlova završavaju svojim albumom prvijencem. Album prati i posljednji singl s albuma - “Nasljednici tihe riječi”. Spot koji potpisuje Dario Tošić možete pogledati na njihovom YouTube kanalu, a singl je dostupan na svim streaming servisima. Centralnu ulogu u spotu igra Klara Rihtar.

Foto: Tidal Pull promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.