• Objavio: Ubod Kulture
  • May 14, 2021

Uroni u san sa ŽEN – novi single i spot !!

Hrvatski all-girl DIY post-rock/dream-pop trio ŽEN slavi – 11 godišnjica benda, 8 godišnjica izdanja njihovog prvog albuma “I onda je sve počelo” 1 godina od vinilnog izdanja istog albuma.Idealna prilika da ŽEN izdaju novi singl i videospot “Uroni u san” koji je bio premjerno prikazan kao dio Vox Feminae festivala.

Pjesma “Uroni u san” je priča o uživanju u sadašnjem trenutku, prepuštanju strujama života i osluškivanju svoje intuicije – savršen je soundtrack za ovo doba u kojem se nalazimo. Razigrani spot za pjesmu producirao je, snimio i montirao Igor Bogdanović sa svojom Shortest Path produkcijom. Snimanje se odvijalo u jednoj divnoj šumi u blizini Zagreba, uz piknik atmosferu i puno smjeha.

ŽEN su svoj poslednji album “Sunčani ljudi” (Moonlee Records, Vox Project, Unrecords) objavile krajem 2017. godine, dok su u 2020 godini, kada su pod covid mjerama slavile 10 godina svog rada, objavile album “Blender” koji sadrži 9 remixa njihovih pjesama koje su napravili razni glazbeni producenti koji sežu od statusa veterana do novih nada elektronske glazbene scene. Ove godine se u filmu “Časna posla (Nun of your bussiness)” moglo čuti njihovu pjesmu “Mnogi” originalnu skladbu za film. Najnoviji singl “Uroni u san” koji najavljuje četvrti studijski album, su članice benda snimile same u svom Tralala studiju u Zagrebu, smiksao ju je Saša Rajković Zarkoff, dok je mastering napravio nizozemski glazbeni producent Martijn Tyrell.

Foto: Marina Uzelac