• Objavio: Ubod Kulture
  • Sep 03, 2021

Uskoro izlazi novi album “Metal Infekcija” (Miner Records) , s kojega Kamäradi predstavlja single “Njihov”

**Kamäradi **su ‘old school’ heavy metal bend iz Zagreba. Osnovani su krajem 2014.godine u Zagrebu, u Hrvatskoj. Osnovani su krajem 2014.g., a pokrenula su ga tri “stara” zagrebačka metalca; Željko Struški – Žac (gitara+ lead vokal), Krešimir Rajković -Kera (bas + back vokal) i Mirko Novak – Jim (bubnjevi)-sada već ex-član , kojega je uspješno zamijenio Dalibor Skadarka-Kljus, a njega ,krajem 2017.g, Alen Dumenčić. 2019.g. novi član postaje Hrvoje Ferderber (ex Drinking Skull) na gitari, no krajem godine isti zbog zdravstvenih poteškoća prestaje biti članom benda. 2020. godine u bend na mjesto bubnjara, umjesto Alena Dumenčića, dolazi Mateo Češković.

Ideja je bila napraviti bazični,metal bend , ali bez ograničenja unutar “faha”, dakle s dobrodošlim utjecajima punka, HC-a i hard rock-a. Tekstovi su na hrvatskom jeziku.Bend je 03.10.2016.g. izdao EP pod nazivom “Impetus”, pod etiketom izdavača Miner Records, koji sadrži četiri stvari, ukupnog trajanja oko 20 min. Odsvirano je niz nastupa po zagrebačkim klubovima i široj regiji. Sad kad smo predstavili bend Kamäradi poslušajmo novi single “Njihov” koji ujedno i najavljuje novi album pod nazivom “Metal Infekcija”.

Zagrebački KAMARADI – old school metal, HC – Alkometalholičari koji ozbiljno razmišljaju o glazbi i sceni kažu:

“Želimo potaknuti i druge iz neke naše generacije (deset godina +/-)da se (ponovo) uhvate svirke ili barem se pokrenu i počnu opet dolaziti na koncerte, ne samo naše, nego i drugih, mladih metal underground bendova iz Hrvatske i kako se to kaže „regije“, kojih ima dosta jako dobrih, a ne samo da se ide masovno na recimo, Iron Maiden i sl. i onda tamo uz pivo razglaba: „Joj, kako je nekada bilo …”

Foto: Kamäradi Promo