• Objavio: Ubod Kulture
  • Oct 12, 2021

Večeras, 12.10. od 20h kao završni segment ovogodišnjeg Impulse Festivala je tribina pod nazivom “Game Changer”

Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica festivala, u duhu čega je i njegov slogan – “glazba je svugdje”. Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba.

Jedan od željnih ciljeva Impulse Festivala je međusobno povezivanja osoba,organizacija, dijeljenje iskustava, poticanje na razvoj i suradnju glazbene scene općenito. No, zadnjih godinu i pol dana upravo ta glazbena scena je pretrpila možda i najveći udarac kada govorimo o kulturnom sektoru. Pandemija uzrokovana virusom COVID-19 srušila je dosadašnje postavke i tržišnu utakmicu, ali i stvaranje i promociju glazbe na svim razinama. Koje su vidljive posljedice, kada možemo očekivati oporavak, promjene navika publike i kupovna moć, medijski prostor, primjeri prakse iz susjednih zemalja, stvaranje i promocija glazbe, nastupi uživo, dobrodošao su filter samo nekih od tema.

Svoja iskustva i promišljanja će nam približiti uvaženi gosti Berislav Marszalek (direktor Entrio.hr), Ilko Čulić (glavni urednik Radio 808, Zagreb) i Ana Antonova ( dj-ica, Rijeka). Kroz otvoren pristup, razgovor i pogled u budućnost tribinu će moderirati Stjepan Gillich.

Kakve su promjene u glazebnoj igri nastale, pokušati ćemo saznati večeras,12.10. od 20h u The Beertiji.

Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Primorsko-goranske županije i Zaklada Kultura nova.

Foto: Promo