• Objavio: Ubod Kulture
  • Jun 07, 2024

Veliki interes za nastup na demu festivalu u sklopu Pune šume rokenrola 2024., i ove godine zadao je slatke brige organizatorima koji su odlučili izabrati 4 najbolja benda koji su zadovoljili osnovne uvjete nastupa – izvođači bez službenog izdanja s barem jednom autorskom pjesmom. Prijave su stizale i iz Rijeke, Vukovara, Zagreba, Varaždina, Čakovca, Zagorja, Daruvara, Drniša, Splita kao i iz Koprivnice. Žanrovski je bilo pokriveno veliko područje rock glazbe – od fusion jazza, hard rocka, heavy metala, punka, pop rocka, pop punka, hardcore rocka..

Napomenimo da je glavna nagrada festivala nastup na Rocklive festivalu u Koprivnici, 25. srpnja i snimanje audio singla u produkciji i studiju Benjamina Fabića. Stručni žiri odlučit će o najboljem izvođaču dok publika bira svojega miljenika koji osvaja promo fotkanje te recenziju svojeg live nastupa u respektabilnom glazbenom mediju.

U petak, prvog dana festivala na ROBIN DEMO STAGE iz Varaždina stižu nam:

Collective Rage hrvatski je hard rock bend, rođen iz strasti prema žestokom zvuku i energičnim nastupima. Surova snaga Collective Ragea dolazi do izražaja na nastupima, gdje se spoj gitara, basa, bubnjeva i vokala stapa u jedinstveni doživljaj za publiku.

Njihova dosadašnja putovanja po klubovima Hrvatske (Zagreb, Varaždin, Pula, Biograd na moru, Varaždinske Toplice..) označila su ih kao bend koji ne samo da svira, već stvara iskustvo. Nastupi diljem Hrvatske samo su vrh ledenog brijega. Strast za stvaranjem istinskih i emotivnih glazbenih trenutaka prenose lakoćom na publiku koja cijeni autentičnost i snagu hard rocka.

Šumu će dodatno šarmirati, mladi hardcoraši HYPER TIDEZ iz Metropole:

Hyper Tidez je dinamičan melodic hardcore/punk rock bend s korijenima u Zagrebu. Njihova glazba odlikuje se autentičnim izričajem, donoseći iskrene emocije i snažne poruke kroz vlastite pjesme. Bend je nastao krajem 2022. godine, te su cijelu 2023. godinu proveli svirajući gdje god im se pružila prilika, a uz svirke snimili su 3 pjesme i izbacili prvi od 3 planirana spota.

Alternativni Splićani donose nam dašak indie rocka: La VOLPE je alter/indie rock bend iz Splita. Nakon demo albuma Way Away i EP-a Picaresque bendu se pridružuje pjevačica Iva Omazić, a bend se okreće pisanju na Hrvatskom jeziku. La Volpe iza sebe ima 50ak svirki po Hrvatskoj i regiji, uključujući festivale poput WHF-a, finale HGF-a te INmusic 2017.

Čvrste gitare s puno gaina, na ROBIN DEMO STAGE donosi nam TRIP TO CALDERA:

Bend koji već godinama za sebe govori da je mlad, ali tek je nedavno krenuo u ozbiljnije stvaranje i snimanje glazbe. Bend postoji oko 4 godine, a postava je više manje ista od samog početka. Vole groovy muziku i gitare s puno gaina pa misle da i njihova glazba tako zvuči.

Prva večer festivala, petak, 28. lipnja, osim same središnjice demo bendova donosi nam i predavanje na temu autorstva partnera HDS ZAMPa, KUŠ (kazalište u šumi Ludens teatra), nastup veselih jazzera Scifidelity Orchestra, a tu su i nezaobilazne radionice za klinceze i klince.

Dobro je zapamtiti da festival otvara vrata u 16:00 dok program počinje već u 16:30.

Vidimo se u šumi, 28 i 29. lipnja 2024.!

Foto: PUNA ŠUMA Rokenrola promo


Ubod Kulture nije vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte nas mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.


Ubod Kulture not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.