• Objavio: Ubod Kulture
  • Oct 06, 2021

Vizija berlinskog života iz perspektive Ivanke Mazurkijević, Sanje i Marija Fištera!!

La Folee u album ‘The Way Up’ i njegovih 14 pjesama ubacuju cijeli svoj život. Troje tada mladih prijatelja - Ivanka Mazurkijević, Mario Fišter i Sanja Fišter kroz svoj uzbudljivi berlinski život u vremenu Berlina nakon tranzicije stvaraju glazbu apsolutno oslobođenu od ideje uspjeha. Mario Fišter kao autor, producent, glazbenik; Sanja Fišter kao bubnjarka, perkusionistica i aranžerka te Ivanka Mazurkijević kao autorica i vokalistica stvaraju autentične snimke u periodu od 1995. pa sve do 2021. godine kada izdanje službeno objavljuju kao album prvijenac koji je dostupan u digitalnom i fizičkom obliku.

U ovih 14 pjesama donose nam svoju viziju berlinskog života u stilskom glazbenom putovanju od postpunkera Fištera, perkusionistice Sanje klasične i nove glazbe do globetroterice Ivanke Mazurkijević (Kišni razdraganci, Mr.Lee & IvaneSky, Stampedo) koja nam je ispričala malo detalja o cijelom projektu i njegovom nastajanju:

‘’To je izdanje čije stvaranje traje 30 godina pa je insteresantno da su povremeno neki singlovi izlazili u Njemačkoj, točnije u Berlinu, no ovo je zapravo album prvijenac! Iako neko vrijeme nismo objavljivali materijale, na njima smo radili sve ove godine i ostali skupa. Mario je inače panker iz benda Generali, starog benda iz Zagreba, a koji se zaljubio u moju frendicu Sanju koja svira vibrafon i predaje na Akademiji i mi smo onda počeli kemijati glazbu i kemijali smo je sve ove godine.'’ – poručila je Ivanka Mazurkijević o ovom, pričom i glazbom, zanimljivom berlinskom projektu koji predstavljaju singlom ‘About The End’.

Stilski različit, no ipak prepoznatljive autorske estetike kroz tri desetljeća, nastao je album ‘The Way Up’,** kroz čije pjesme možemo pratiti i display njihove iskrene energije od mlađih dana, svojevrsni svjetonazor, način života i djelovanja ispričan kroz trideset godina života troje mladih umjetnika koji su danas postali afirmirani glazbenici na sceni. Album predstavljaju singlom** ‘About The End’ koji je dostupan na Youtubeu i svim vodećim glazbenim servisima.

Cover | Mario Fišter

Foto | Nihad Nino Pusija